RM(1) Brugerkommandoer RM(1)

rm - fjern filer eller mapper

rm [FLAG]... [FIL]...

Denne manualside dokumenterer GNU-versionen af rm. rm fjerner hver angivet fil. Som standard så fjernes ikke mapper.

Hvis tilvalget -I eller --interactive=once er angivet, og der ikke er mere end tre filer eller -r, -R eller --recursive er angivet, så spørger rm brugeren om hele operationen skal fortsætte. Hvis svaret ikke er bekræftende, så afbrydes hele kommandoen.

Ellers, hvis en fil er skrivebeskyttet, er standardind terminalen og tilvalgene -f eller --force ikke er angivet, eller tilvalgene -i eller --interactive=always er angivet, så spørger rm brugeren om filen skal fjernes. Hvis svaret ikke er bekræftende, så udelades filen.

Fjern (aflænk) FILerne.

ignorér filer og argumenter, der ikke findes; spørg aldrig
spørg før hver sletning
spørg én gang før mere end tre filer fjernes, eller når der fjernes rekursivt. Mindre påtrængende end -i, men beskytter stadig mod de fleste fejltagelser
spørg jf. NÅR: never, once (-I), eller always (-i). Uden NÅR spørges altid
når et hierarki fjernes rekursivt, så spring ethvert katalog over, der findes på et andet filsystem end det, som svarer til kommandolinjeargumentet
behandl ikke "/" specielt
fjern ikke "/" (standard); med "all" afvises alle kommandolinjeargumenter, som ligger på en anden enhed end deres overkatalog
fjern kataloger og deres indhold rekursivt
fjern tomme kataloger
forklar hvad der sker
vis denne hjælpetekst og afslut
vis versionsinformation og afslut

Som standard fjerner rm ikke kataloger. Brug flaget --recursive (-r eller -R) for at fjerne hvert anført katalog også, sammen med alt indhold.

For at fjerne en fil hvis navn begynder med et "-", for eksempel "-foo", kan du bruge en af disse kommandoer:

rm -- -foo
rm ./-foo

Bemærk at hvis du bruger rm til at fjerne en fil, er det måske muligt at genskabe noget af denne fils indhold givet tilstrækkelig ekspertise og/eller tid. Hvis du ønsker større sikkerhed for, at indholdet virkelig ikke kan genskabes, så overvej at bruge »shred(1)«.

Skrevet af Paul Rubin, David MacKenzie, Richard M. Stallman og Jim Meyering.

Hjælp til GNU coreutils på nettet:: https://www.gnu.org/software/coreutils/
Rapporter oversættelsesfejl til https://translationproject.org/team/da.html

Ophavsret © 2023 Free Software Foundation, Inc. Licens GPLv3+: GNU GPL version 3 eller nyere https://gnu.org/licenses/gpl.html.
Dette er et frit program: du kan frit ændre og videredistribuere det. Der gives INGEN GARANTI, i den grad som loven tillader dette.

unlink(1), unlink(2), chattr(1), shred(1)

Fuld dokumentation https://www.gnu.org/software/coreutils/rm
eller lokalt tilgængelig via: info '(coreutils) rm invocation'

Oversættere af denne manual til dansk Joe Hansen <joedalton2@yahoo.dk>

Denne oversættelse er gratis dokumentation; læs GNU General Public License version 3 eller nyere for ophavsretbetingelser. Der er INGEN ANSVAR.

Hvis du støder på fejl i oversættelsen af ​​denne vejledning, skal du sende en besked til debian-l10n-danish@lists.debian.org.

januar 2024 GNU coreutils 9.4