CALIBRE-DEBUG(1) calibre CALIBRE-DEBUG(1)

calibre-debug - calibre-debug

%pprog [options]

Különféle parancssori felületek, amelyek hasznosak a Calibre hibakereséséhez. Beállítások nélkül ez a parancs elindít egy beágyazott Python-értelmezést.

A fő Calibre grafikus felhasználói felületet, a Calibre E-könyvnézegetőt

és a Calibre szerkesztőt is futtathatja hibakeresési módban.

Ezenkívül interfészeket tartalmaz különböző Calibre bitekhez, amelyek nem rendelkeznek dedikált parancssori eszközökkel, mint például a betűkészlet-alkészlet, az E-book diff eszköz és így tovább.

%p rog segítségével önálló szkripteket is futtathat. Ehhez használja a következőképpen:

calibre-debug -e myscript.py -- --option1 --option2 file1 file2 ...

Minden a -- után átkerül a forgatókönyvbe. A calibre-debug-ot shebangként is használhatja szkriptekben, például:

#!/usr/bin/env -S calibre-debug -e -- --

Amikor olyan argumentumokat ad át calibre-debug-nak, amelyekben szóköz van, tegye idézőjelek közé az argumentumokat. Például: "/some path/with spaces"

Egyszerű bővítmény (azaz csupán egy .py fájlból álló bővítmény) hozzáadása a bővítménykódot tartalmazó py fájl elérési útjának megadásával.
Python kód futtatása.
Eszközfelismerés hibakereső módban
A Calibre (ki)regisztrálása a Windows alapértelmezett programok listájába/ból. --default-programs = (register|unregister)
A Calibre diff eszközének futtatása. Például: calibre-debug --diff fájl1 fájl2
A Calibre könyvszerkesztő futtatása hibakereső módban.
Python kód futtatása a fájlon.
A könyv kicsomagolása a megadott mappába. Használat: -x file.epub output_dir A könyvet HTML-fájlok és metaadatok gyűjteményeként exportálja, amelyet a szokásos HTML-szerkesztőeszközökkel szerkeszthet. Működik EPUB, AZW3, HTMLZ és DOCX fájlokkal.
Exportálja az összes Calibre adatot (könyvek/beállítások/bővítmények). Általában meg kell adni az exportálandó mappát és az exportálandó könyvtárakat. A kérdések kihagyásához parancssori argumentumként is megadhatja őket. Használjon abszolút elérési utat az exportmappához és a könyvtárakhoz. Az "all" speciális kulcsszó az összes könyvtár exportálására használható. Példák: calibre-debug --export-all-calibre-data # interaktív használatra calibre-debug --export-all-calibre-data /path/to/empty/export/folder /path/to/library/folder1 /path/to/library2 calibre-debug --export-all-calibre-data /export/folder all # exportál minden ismert könyvtárat
Belső használatra
GUI futtatása hibakeresési módban. A hibakeresési információk az stdout és stderr-ben jelenítődnek meg.
GUI futtatása hibakeresési ablakkal, a megadott elérési útvonalra történő a naplózással. Csak belső használat esetén a -g kapcsolóval futtatható a GUI hibakeresési módban
súgó megjelenítése és kilépés
Egy korábban kicsomagolt könyv becsomagolása. Használat: -i output_dir file.epub Importálja a könyvet az output_dir fájlokból, amelyeket a --explode-book korábbi hívásával kell létrehozni. Ügyeljen arra, hogy ugyanazt a fájltípust adja meg, mint amit a felbontáskor használt.
Előzőleg exportált Calibre adatok importálása
Az adott útvonalon elérhető MOBI fájl(ok) elemzése.
Kiírja a Calibre környezet beállításához szükséges elérési utakat
Futtasson egy beépülő modult, amely parancssori felületet biztosít. Például: calibre-debug -r "Bővítmény neve" -- fájl1 --opci`ó1 Minden, ami a `--`` után következik, argumentumként átkerül a beépülő modulhoz.
Futtassa le a megnevezett teszt(eke)t. Az összes teszt futtatásához használja az "all” speciális értéket. Ha a tesztnév ponttal kezdődik, akkor azt modulnévnek kell tekinteni. Ha a tesztnév @ karakterrel kezdődik, akkor azt kategórianévnek kell tekinteni.
Ne futtasson a meghatározott DEBUG jelzővel
Egy futó Calibre példány bezárása. Ha vannak futó műveletek, akkor azok minden figyelmeztetés nélkül meg lesznek szakítva, ezért óvatosan használja.
A megadott betűtípus részhalmaza. Használja a -- kapcsolót az opció után, hogy átadja az opciót a betűkészlet-kijelölő programnak.
Bináris modulok tesztelése beépítés közben
program verziójának megjelenítése és kilépés
Az olvasóprogram indítása hibakereső módban

Kovid Goyal

Kovid Goyal

május 31, 2024 7.12.0