CALIBRE-SERVER(1) calibre CALIBRE-SERVER(1)

calibre-server - calibre-server

calibre-server [options] [path to library folder...]

Elindítja el a Calibre tartalomkiszolgálót. A Calibre tartalomszerver az interneten keresztül elérhetővé teszi a Calibre könyvtárait. Megadhatja a könyvtár mappáinak elérési útját calibre-server. argumentumaként. Ha nem ad meg egyetlen elérési utat sem, akkor a program minden olyan könyvtárat használ, amelyről a fő Calibre program tud.

Amikor olyan argumentumokat ad át calibre-server-nak, amelyekben szóköz van, tegye idézőjelek közé az argumentumokat. Például: "/some path/with spaces"

A hozzáférési naplófájl elérési útja. Ez a napló információkat tartalmaz a kiszolgálóhoz csatlakozó és kéréseket benyújtó ügyfelekről. Alapértelmezés szerint nem történik hozzáférési naplózás.
A szerver válaszának várakozási ideje (másodpercben) a lekérdezések során.
A használt hitelesítés típusának kiválasztása. Állítsa be a szerver által használt HTTP hitelesítési módot. Állítsa "basic" értékre, ha ezt a szervert SSL proxy mögé helyezi. Ellenkező esetben hagyja "auto"-módban, amely az "basic" módot fogja használni, ha az SSL be van állítva, különben a "digest" módot fogja használni.
A kiszolgáló automatikus újratöltése, ha a forráskód megváltozik. Hasznos a fejlesztéshez. Meg kell adni egy kis értéket is a leállítási időtúllépéshez.
A kitiltáshoz szükséges bejelentkezési hibák száma. Azon bejelentkezési hibák száma, amelyek után egy IP-cím letiltásra kerül
IP-címek letiltása, amelyeknél ismétlődő bejelentkezési hibák jelentkeztek. Ideiglenesen letiltja a hozzáférést az olyan IP-címekhez, amelyek ismétlődő bejelentkezési hibával rendelkeznek a megadott számú perceken keresztül. Hasznos a jelszavak kitalálására irányuló kísérletek megelőzésére. Ha nullára van állítva, nem történik kitiltás.
Az alapértelmezett könyvlista mód kiválasztása. Állítsa be az új felhasználóknál használt alapértelmezett könyvlista módot. Az egyes felhasználók felülírhatják az alapértelmezett beállításokat saját beállításaikban. Az alapértelmezés a fedőrács használata.
Minimális méret, amelyhez a válaszok adattömörítést használnak (bájtban).
Az egyéni könyvlista módhoz tartozó sablont tartalmazó JSON-fájl elérési útja. A legegyszerűbb módja egy ilyen sablonfájl létrehozásának, ha a Beállítások-> Megosztás a neten keresztül-> Könyvlistasablon Calibre-ben, létrehozzuk a sablont és exportáljuk.
Folyamat futtatása a háttérben "daemon"-ként (csak Linuxon).
A felhasználó által definiált mezők megjelenítésének korlátozása. A tartalomszerver által az /opds és /mobile nézetben megjelenített, felhasználó által definiált metaadatmezők vesszővel tagolt listája. Ha megadja ezt a lehetőséget, a listában nem szereplő mezők nem jelennek meg. Például: my_rating,my_tags
Aljzatok előzetes kiosztása, például systemd aljzat aktiválással. Alapértelmezésben ez a lehetőség engedélyezett.
Jelszó alapú hitelesítés a szerver eléréséhez. Általában a szerver korlátlan, így bárki hozzáférhet. Ezzel az opcióval korlátozhatja a hozzáférést előre meghatározott felhasználókra. Alapértelmezésben ez a lehetőség nem engedélyezett.
Visszatérés az automatikusan észlelt interfészhez. Ha a szerver valamilyen oknál fogva nem tud kapcsolódni a listen_on opcióban megadott interfészhez, akkor megpróbál egy olyan interfészt észlelni, amelyik a külvilághoz csatlakozik, és ehhez kötődik. Alapértelmezésben ez a lehetőség engedélyezett.
Engedélyezze a nem hitelesített helyi kapcsolatoknak a módosításokat. Normális esetben, ha nem kapcsolja be a hitelesítést, a szerver csak olvasható módban működik, így nem teszi lehetővé a névtelen felhasználók számára, hogy módosítsák a Calibre könyvtárakat. Ezzel az opcióval bárki, aki ugyanarról a számítógépről csatlakozik, amelyen a kiszolgáló fut, változtatásokat hajthat végre. Ez akkor hasznos, ha hitelesítés nélkül szeretné futtatni a kiszolgálót, de továbbra is használja a calibredb-t a Calibre könyvtárak módosításához. Vegye figyelembe, hogy ennek az opciónak a bekapcsolása azt jelenti, hogy a számítógépen futó bármely program módosíthatja a Calibre könyvtárakat. Alapértelmezésben ez a lehetőség nem engedélyezett.
HTTP 404 (nem található) kérések naplózása. Általában a kiszolgáló naplózza a nem található erőforrások összes HTTP-kérését. Ez sok naplólevélszemetet generálhat, ha a szerverét robotok célozzák meg. Ezzel a lehetőséggel kapcsolhatja ki. Alapértelmezésben ez a lehetőség engedélyezett.
OPDS-hírcsatornák hirdetése a BonJour segítségével. Hirdesse az OPDS hírcsatornákat a BonJour szolgáltatáson keresztül, hogy az OPDS alapú olvasóalkalmazások automatikusan felismerjék és csatlakozzanak a szerverhez. Alapértelmezésben ez a lehetőség engedélyezett.
Nulla másolás nélküli fájlátvitel a nagyobb teljesítmény érdekében. Ez nulla-másolatot használ a kernelen belüli átvitelhez, amikor fájlokat küld a hálózaton, növelve a teljesítményt. Ez azonban hibás fájlátvitelt okozhat egyes hibás fájlrendszereken. Ha sérült fájlátvitelt tapasztal, kapcsolja ki. Alapértelmezésben ez a lehetőség engedélyezett.
súgó megjelenítése és kilépés
A felhasználó által definiált metaadatmezők figyelmen kívül hagyása. Vesszővel tagolt lista a felhasználó által definiált metaadatmezőkről, amelyeket a tartalomkiszolgáló nem jelenít meg az /opds és /mobile nézetben. Például: my_rating,my_tags
Az a felület, amelyen a kapcsolatok figyelhetők. The default is to listen on all available IPv6 and IPv4 interfaces. You can change this to, for example, "127.0.0.1" to only listen for IPv4 connections from the local machine, or to "0.0.0.0" to listen to all incoming IPv4 connections.
A szervernapló naplófájljának elérési útja. Ez a napló szerverinformációkat és hibákat tartalmaz, nem hozzáférési naplókat. Alapértelmezés szerint az "stdout"-ba van írva.
A kiszolgálóhoz csatlakozásra jogosult felhasználók adatbázisának kezelése. Használhatja automatizált módban egy -- hozzáadásával. A részletekért lásd: calibre-server --manage-users -- help. Lásd még --userdb opciót.
Egyetlen HTTP-fejléc max. mérete (KB-ban).
A munkafolyamatok maximális ideje. A dolgozó folyamatok futásának maximális időtartama (percekben). Állítsa nullára, ha nincs korlát.
A dolgozói folyamatok maximális száma. A munkafolyamatok szükség szerint elindulnak, és olyan nagy munkákhoz használatosak, mint például a könyv megtekintésre való előkészítése, könyvek hozzáadása, konvertálás stb. Általában az ilyen folyamatok maximális száma a CPU-magok számán alapul. Ezzel a beállítással szabályozhatja ezt.
Naplófájl max. mérete (MB). A szerver által generált naplófájlok maximális mérete. Amikor a napló nagyobb lesz ennél a méretnél, automatikusan elforgatja. Állítsa nullára a naplóforgatás letiltásához.
A könyvek maximális száma az OPDS-hírcsatornákban. A könyvek maximális száma, amelyet a szerver egyetlen OPDS adatgyűjtési hírfolyamban visszaküld.
A csoportosítatlan elemek maximális száma az OPDS-hírcsatornákban. Csoportosítsa az elemeket kategóriákba (például szerző/címkék) az első betű szerint, ha ennél több elem van. A letiltáshoz állítsa nullára.
A szerverre feltöltött fájlok megengedett max. mérete (MB-ban).
Egy oldalon megjelenő könyvek száma. Egy böngésző oldalon megjelenő könyvek darabszáma.
A folyamat PID-jének beleírása a megadott fájlba
Portszám, amelyen figyel a kiszolgáló.
A „Keresés az interneten” funkció URL-címeit tartalmazó JSON-fájl elérési útja. Egy ilyen fájl létrehozásának legegyszerűbb módja, ugrás a Beállítások-> Megosztás a neten keresztül-> Calibre keresés az interneten, és URL-ek létrehozása majd azok exportálása.
A tiszta leállásra való várakozás teljes időtartama másodpercben.
SSL-tanúsítványfájl elérési útja.
SSL privát kulcs fájl elérési útja.
Idő (másodpercben), amely után a tétlen kapcsolat bezárul.
A módosítások végrehajtásához engedélyezze a nem hitelesített kapcsolatokat adott IP-címekről. Normális esetben, ha nem kapcsolja be a hitelesítést, a szerver csak olvasható módban működik, így nem teszi lehetővé a névtelen felhasználók számára, hogy módosítsák a Calibre könyvtárakat. Ezzel az opcióval bárki, aki a megadott IP-címekről csatlakozik, változtatásokat hajthat végre. A címek vagy a hálózati specifikációk vesszővel elválasztott listájának kell lennie. Ez akkor hasznos, ha hitelesítés nélkül szeretné futtatni a kiszolgálót, de továbbra is használja a calibredb-t a Calibre könyvtárak módosításához. Vegye figyelembe, hogy ennek az opciónak a bekapcsolása azt jelenti, hogy bárki, aki a megadott IP-címekről csatlakozik, módosíthatja a Calibre könyvtárait.
Az összes URL elé írandó előtag. Hasznos, ha ezt a kiszolgálót fordított proxy mögött szeretné futtatni. Például használja a /calibre-t URL előtagként.
A hitelesítéshez használt felhasználói adatbázis elérési útja. Az adatbázis egy SQLite fájl. Létrehozásához használja a következőt: --manage-users. A felhasználók kezeléséről itt olvashat bővebben: https://manual.calibre-ebook.com/server.html#managing-user-accounts-from-the-command-line-only
program verziójának megjelenítése és kilépés
A kérések feldolgozásához használt munkaszálak száma.

Kovid Goyal

Kovid Goyal

május 31, 2024 7.12.0