RMMOD(8) rmmod RMMOD(8)

rmmod - program simplu pentru a elimina un modul din nucleul Linux

rmmod [-f] [-s] [-v] [nume-modul]

rmmod este un program banal pentru a elimina un modul (atunci când este furnizat suport pentru descărcarea modulelor) din nucleu. Majoritatea utilizatorilor vor dori să folosească modprobe(8) cu opțiunea -r în schimb, deoarece elimină și modulele dependente neutilizate.

-v, --verbose

Afișează mesaje despre ceea ce face programul&. De obicei, rmmod afișează mesaje doar dacă ceva nu merge bine.

-f, --force

Această opțiune poate fi extrem de periculoasă: nu are niciun efect, cu excepția cazului în care CONFIG_MODULE_FORCE_UNLOAD a fost activată atunci când a fost compilat nucleul. Cu această opțiune, puteți elimina modulele care sunt utilizate sau care nu sunt concepute pentru a fi eliminate sau care au fost marcate ca fiind nesigure (a se vedea lsmod(8)).

-s, --syslog

Trimite erorile la «syslog» în loc de la ieșirea de eroare standard.

-V --version

Afișează versiunea programului și iese.

Această pagină de manual este inițial cu drepturi de autor 2002, Rusty Russell, IBM Corporation. Menţinută de Jon Masters și alții.

modprobe(8), insmod(8), lsmod(8), modinfo(8) depmod(8)

Jon Masters <jcm@jonmasters.org>

Dezvoltator

Lucas De Marchi <lucas.de.marchi@gmail.com>

Dezvoltator

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

9 februarie 2023 kmod