MODINFO(8) modinfo MODINFO(8)

modinfo - afișează informații despre un modul din nucleul Linux

modinfo [-0] [-F câmp] [-k nucleu] [nume-modul|nume-fișier...]

modinfo -V

modinfo -h

modinfo extrage informații despre modulele nucleului Linux date în linia de comandă. Dacă numele modulului nu este un nume de fișier, atunci se caută în directorul „/lib/modules/versiune”, așa cum face și modprobe(8) la încărcarea modulelor nucleului.

modinfo enumeră în mod implicit fiecare atribut al modulului sub forma nume câmp : valoare, pentru o citire mai ușoară. Numele fișierului este listat în același mod (deși 'snu este un atribut) cu adevărat).

Această versiune de modinfo poate înțelege modulele din orice arhitectură a nucleului Linux.

-V, --version

Afișează versiunea modinfo.

-F, --field

Afișează numai această valoare de câmp, câte una pe fiecare linie. Acest lucru este foarte util pentru scripturi. Numele câmpurilor nu țin cont de majuscule și minuscule. Câmpurile comune (care pot să nu se regăsească în fiecare modul) includ autor, descriere, licență, parametri, dependențe și alias. Adesea există mai multe câmpuri parametri, alias și depinde de. Câmpul special „filename” enumeră numele de fișier al modulului.

-b director-bază, --basedir director-bază

Directorul rădăcină pentru module, în mod implicit „/”.

-k nucleu

Furnizează informații despre un nucleu, altul decât cel care rulează. Acest lucru este deosebit de util pentru distribuțiile care au nevoie să extragă informații dintr-un set de module de nucleu nou instalat (dar care nu rulează încă). De exemplu, doriți să aflați de ce fișiere firmware au nevoie diverse module într-un nou nucleu pentru care trebuie să creați o imagine initrd/initramfs înainte de a porni.

-0, --null

Folosește caracterul ASCII zero pentru a separa valorile câmpului, în loc de o linie nouă. Acest lucru este util pentru scripturi, deoarece, teoretic, o linie nouă poate apărea în interiorul unui câmp.

-a --author, -d --description, -l --license, -p --parameters, -n --filename

Acestea sunt prescurtări pentru opțiunea --field cu argumentele's author, description, license, parm și filename, pentru a ușura tranziția de la vechiul „modutils” modinfo.

Această pagină de manual a avut inițial drepturi de autor în 2003, pentru Rusty Russell, IBM Corporation. Menținută de Jon Masters și alții.

modprobe(8)

Jon Masters <jcm@jonmasters.org>

Dezvoltator

Lucas De Marchi <lucas.de.marchi@gmail.com>

Dezvoltator

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

9 februarie 2023 kmod