wavelan(4) Device Drivers Manual wavelan(4)

wavelan - controlor de dispozitiv AT&T GIS WaveLAN ISA

insmod wavelan_cs.o [io=B,B..] [ irq=I,I..] [nume=N,N..]

Acest controlor este învechit: a fost eliminat în Linux 2.6.35.

wavelan este controlorul de dispozitiv de nivel scăzut pentru NCR / AT&T / Lucent WaveLAN ISA și Digital (DEC) RoamAbout DS adaptor ethernet fără fir RoamAbout DS. Acest controlor este disponibil sub formă de modul sau poate fi compilat în nucleu. Acest controlor acceptă mai multe plăci în ambele forme (până la 4) și alocă următorul dispozitiv ethernet disponibil (eth0..eth#) pentru fiecare placă găsită, cu excepția cazului în care se specifică în mod explicit un nume de dispozitiv (a se vedea mai jos). Acest nume de dispozitiv va fi raportat în fișierul jurnal al nucleului împreună cu adresa MAC, NWID și frecvența utilizată de placă.

Această secțiune se aplică la forma de modul (parametrii trecuți în linia de comandă insmod(8)). Dacă controlorul este inclus în nucleu, utilizați sintaxa ether=IRQ,IO,NUME în linia de comandă a nucleului.

Specifică lista de adrese de bază unde se caută plăcile wavelan ( stabilită prin comutatorul dip de pe placă). Dacă nu specificați nicio adresă io, controlorul va căuta adresele 0x390 și 0x3E0, ceea ce ar putea intra în conflict cu alte echipamente hardware...
Stabilește lista de IRQ-uri pe care trebuie să le utilizeze fiecare placă wavelan (valoarea este salvată în memoria permanentă pentru utilizare ulterioară).
Stabilește lista de nume care urmează să fie utilizate pentru fiecare dispozitiv de placă wavelan (nume utilizat de ifconfig(8)).

Utilizați iwconfig(8) pentru a manipula extensiile wireless.

Stabilește ID-ul rețelei [0 la FFFF] sau îl dezactivează [off]. Deoarece NWID este stocat în zona de stocare permanentă a plăcii, acesta va fi reutilizat la orice altă invocare a controlorului.

Pentru hardware-ul 2.4 GHz 2.00, puteți stabili frecvența prin specificarea unuia dintre cele 10 canale definite (2.412, 2.422, 2.425, 2.4305, 2.432, 2.442, 2.452, 2.460, 2.462 sau 2.484) sau direct ca valoare numerică. Frecvența se modifică imediat și permanent. Disponibilitatea frecvenței depinde de reglementări...

Stabilește o listă de adrese MAC în controlor (până la 8) și obține ultima calitate a legăturii pentru fiecare dintre acestea (a se vedea iwspy(8)).

status este starea raportată de modem. Link quality (calitatea legăturii) raportează calitatea modulației în aer (spectru împrăștiat cu secvență directă) [max = 16]. Level și Noise se referă la nivelul semnalului și la nivelul zgomotului [max = 64]. Nu sunt implementate contoarele crypt discarded packet și misc discarded packet (de respingere a pachetelor).

Puteți utiliza iwpriv(8) pentru a manipula apelurile ioctl private.

Vă permite să definiți pragul de calitate și nivel utilizat de modem (pachetele sub acest nivel sunt respinse).

Această funcționalitate face posibilă stabilirea unui număr de intervale de nivel de semnal și numărarea numărului de pachete primite în fiecare dintre aceste intervale definite. Această distribuție poate fi utilizată pentru a calcula valoarea medie și abaterea standard a nivelului semnalului.

Acest controlor nu reușește să detecteze unele plăci non-NCR/AT&T/Lucent Wavelan. Dacă vi se întâmplă acest lucru, trebuie să căutați în codul sursă cum să adăugați placa dvs. la rutina de detectare.

Unele dintre caracteristicile menționate sunt opționale. Puteți să le activați sau să le dezactivați modificând fanioanele din antetul controlorului și recompilând.

wavelan_cs(4), ifconfig(8), insmod(8), iwconfig(8), iwpriv(8), iwspy(8)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06