IWSPY(8) Manualul programatorului Linux IWSPY(8)

iwspy - obține statistici privind comunicațiile fără fir (wireless) de la anumite noduri

iwspy [interfața]
iwspy interfața [+] NUME_DNS | ADRESA_IP | ADRESA_HW [...]
iwspy interfața off
iwspy interfața setthr low(mică) high(mare)
iwspy interfața getthr

Iwspy se utilizează pentru a defini o listă de adrese de monitorizat într-o interfață de rețea fără fir și pentru a citi informațiile privind calitatea legăturii pentru fiecare dintre acestea. Aceste informații sunt aceleași cu cele disponibile în /proc/net/wireless: calitatea legăturii, intensitatea semnalului și nivelul de zgomot.

Aceste informații se actualizează de fiecare dată când se primește un nou pachet, astfel încât fiecare adresă din listă adaugă o anumită supraîncărcare în controlor.

Rețineți că această funcționalitate funcționează numai pentru nodurile care fac parte din celula fără fir curentă, nu puteți monitoriza punctele de acces cu care nu sunteți asociat (puteți utiliza „Scanning” (Scanarea) pentru aceasta) și nodurile din alte celule. În modul „Managed” (Gestionat), în majoritatea cazurilor pachetele sunt retransmise de către punctul de acces, în acest caz veți obține puterea semnalului punctului de acces. Din aceste motive, această funcționalitate este utilă mai ales în modul „Ad-Hoc” și în modul „Master”.

Puteți stabili orice număr de adrese până la 8.

Definiți o adresă IP sau, în unele cazuri, un nume DNS (utilizând rezolvarea numelui). Deoarece dispozitivul fizic de rețea lucrează cu adrese hardware, iwspy va traduce această adresă IP prin ARP. În unele cazuri, este posibil ca această adresă să nu se afle în memoria cache ARP și iwspy va eșua. În aceste cazuri, faceți un ping(8) la acest nume/adresă și reîncercați.
Definiți o adresă hardware (MAC) (această adresă nu este tradusă și verificată ca cea IP). Adresa trebuie să conțină două puncte (:) pentru a fi recunoscută ca o adresă hardware.
+
Adaugă noul set de adrese la sfârșitul listei curente în loc să o înlocuiască. Lista de adrese este unică pentru fiecare dispozitiv, astfel încât fiecare utilizator ar trebui să utilizeze această opțiune pentru a evita conflictele.
Elimină lista actuală de adrese și dezactivează funcționalitatea de spionaj
Stabilește pragul de intensitate a semnalului low(mică) și high(mare) pentru evenimentul iwspy (pentru controlorii care acceptă acest lucru).
De fiecare dată când puterea semnalului pentru oricare dintre adresele monitorizate cu «iwspy» este mai mică decât pragul scăzut „low” sau mai mare decât pragul ridicat „high”, se va genera un eveniment „wireless”.
Acest lucru poate fi utilizat pentru a monitoriza întreruperile de legătură fără a fi nevoie să rulați «iwspy» periodic.
Obține pragul curent al intensității semnalului low și high pentru evenimentul „iwspy”.

/proc/net/wireless

iwconfig(8), iwlist(8), iwevent(8), iwpriv(8), wireless(7).

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 1996 net-tools