shutdown(2) System Calls Manual shutdown(2)

shutdown - deconectează o parte a unei conexiuni full-duplex

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <sys/socket.h>
int shutdown(int sockfd, int cum);

Apelul shutdown() determină deconectarea totală sau parțială a unei conexiuni full-duplex pe soclul asociat cu sockfd. În cazul în care cum este SHUT_RD, recepțiile ulterioare vor fi dezactivate. În cazul în care cum este SHUT_WR, nu se vor permite alte transmisii. Dacă cum este SHUT_RDWR, recepțiile și transmisiunile ulterioare vor fi dezactivate.

În caz de succes, se returnează zero. În caz de eroare, se returnează -1, iar errno este configurată pentru a indica eroarea.

ERORI-IEȘIRE

sockfd nu este un descriptor de fișier valid.
A fost specificată o valoare nevalidă în cum (consultați ERORI).
Soclul specificat nu este conectat.
Descriptorul de fișier sockfd nu se referă la un soclu.

POSIX.1-2008.

POSIX.1-2001, 4.4BSD (a apărut pentru prima dată în 4.2BSD).

Constantele SHUT_RD, SHUT_WR, SHUT_RDWR au valoarea 0, 1, respectiv 2, și sunt definite în <sys/socket.h> începând cu glibc-2.1.91.

Verificările pentru validitatea lui cum sunt efectuate în codul specific domeniului, iar înainte de Linux 3.7 nu toate domeniile efectuau aceste verificări. În special, soclurile de domeniu UNIX ignorau pur și simplu valorile nevalide. Această problemă a fost rezolvată pentru soclurile de domeniu UNIX în Linux 3.7.

close(2), connect(2), socket(2), socket(7)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06