protocols(5) File Formats Manual protocols(5)

protocoale - fișier de definire a protocoalelor

Acest fișier este un fișier ASCII simplu, care descrie diversele protocoale de internet DARPA care sunt disponibile în subsistemul TCP/IP. Ar trebui consultat în loc să se folosească numerele din fișierele de includere ARPA sau, chiar mai rău, să le ghicească. Aceste numere vor apărea în câmpul de protocol al oricărui antet IP.

Păstrați acest fișier neatins, deoarece modificările ar duce la pachete IP incorecte. Numerele și numele de protocol sunt specificate de IANA („Internet Assigned Numbers Authority”, autoritatea pentru atribuirea numerelor de Internet).

Fiecare linie are următorul format:

protocol număr alias ...

în care câmpurile sunt delimitate prin spații sau tabulatoare. Liniile goale sunt ignorate. În cazul în care o linie conține un semn hash (#), semnul hash și partea de linie care îl urmează sunt ignorate.

Descrierile câmpurilor sunt:

numele nativ al protocolului. De exemplu, ip, tcp sau udp.
numărul oficial pentru acest protocol, așa cum va apărea în antetul IP.
pseudonime (alias) opționale pentru rețea.

Acest fișier poate fi distribuit într-o rețea folosind un serviciu de denumire la nivel de rețea, cum ar fi Yellow Pages/NIS sau BIND/Hesiod.

/etc/protocols
Fișier de definire a protocoalelor.

getprotoent(3)

http://www.iana.org/assignments/protocol-numbers

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06