wctomb(3) Library Functions Manual wctomb(3)

wctomb - convertește un caracter lat într-o secvență multioctet

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <stdlib.h>
int wctomb(char *s, wchar_t wc);

Dacă s nu este NULL, funcția wctomb() convertește caracterul lat wc în reprezentarea sa multioctet și îl stochează la începutul matricei de caractere indicată de s. Aceasta actualizează starea de conversie, care este stocată într-o variabilă statică anonimă cunoscută numai de funcția wctomb(), și returnează lungimea reprezentării multioctet menționate, adică numărul de octeți scriși la s.

Programatorul trebuie să se asigure că există spațiu pentru cel puțin MB_CUR_MAX octeți la s.

Dacă s este NULL, funcția wctomb() restabilește starea de conversie, cunoscută numai de această funcție, la starea inițială și returnează un număr diferit de zero dacă codificarea are o stare de conversie non-trivială sau zero dacă codificarea este fără stare.

Dacă s nu este NULL, funcția wctomb() returnează numărul de octeți care au fost scriși în matricea de octeți de la s. Dacă wc nu poate fi reprezentat ca o secvență multioctet (în conformitate cu configurația regională curentă), se returnează -1.

Dacă s este NULL, funcția wctomb() returnează un număr diferit de zero dacă codificarea are o stare de conversie non-trivială sau zero dacă codificarea este fără stare.

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
wctomb() Siguranța firelor MT-Unsafe race

Funcția wcrtomb(3) oferă o interfață mai bună pentru aceeași funcționalitate.

C11, POSIX.1-2008.

POSIX.1-2001, C99.

Comportamentul lui wctomb() depinde de categoria LC_CTYPE din configurația regională curentă.

MB_CUR_MAX(3), mblen(3), mbstowcs(3), mbtowc(3), wcrtomb(3), wcstombs(3)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost creată de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă Nicio RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

20 iulie 2023 Pagini de manual de Linux 6.05.01