wcstombs(3) Library Functions Manual wcstombs(3)

wcstombs - convertește un șir de caractere late într-un șir multi-octet

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <stdlib.h>
size_t wcstombs(char dest[restrict .n], const wchar_t *restrict src,
                size_t n);

Dacă dest nu este NULL, funcția wcstombs() convertește șirul de caractere late src într-un șir de mai mulți octeți care începe la dest. În dest se scriu cel mult n octeți. Secvența de caractere plasate în dest începe în starea inițială de conversie. Conversia se poate opri din trei motive:

A fost întâlnit un caracter lat care nu poate fi reprezentat ca o secvență de mai mulți octeți (în conformitate cu configurația regională curentă). În acest caz, se returnează (size_t) -1.
Limita de lungime forțează o oprire. În acest caz, se returnează numărul de octeți scriși în dest, dar se pierde starea de conversie din acest punct.
Șirul de caractere late a fost complet convertit, inclusiv caracterul lat nul de sfârșit (L'\0'). În acest caz, conversia se încheie în starea inițială de conversie. Se returnează numărul de octeți scriși în dest, excluzând octetul nul de sfârșit (L'\0').

Programatorul trebuie să se asigure că există spațiu pentru cel puțin n octeți la dest.

Dacă dest este NULL, n este ignorat, iar conversia decurge ca mai sus, cu excepția faptului că octeții convertiți nu sunt scriși în memorie și nu există o limită de lungime.

Pentru a evita cazul 2 de mai sus, programatorul trebuie să se asigure că n este mai mare sau egal cu wcstombs(NULL,src,0)+1.

Funcția wcstombs() returnează numărul de octeți care alcătuiesc partea convertită a unei secvențe de mai mulți octeți, fără a include octetul nul de terminare. În cazul în care a fost întâlnit un caracter lat care nu a putut fi convertit, se returnează (size_t) -1.

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
wcstombs() Siguranța firelor MT-Safe

Funcția wcsrtombs(3) oferă o interfață mai bună pentru aceeași funcționalitate.

C11, POSIX.1-2008.

POSIX.1-2001, C99.

Comportamentul lui wcstombs() depinde de categoria LC_CTYPE din configurația regională curentă.

mblen(3), mbstowcs(3), mbtowc(3), wcsrtombs(3), wctomb(3)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06