wctob(3) Library Functions Manual wctob(3)

wctob - încearcă să reprezinte un caracter lat ca un singur octet

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <wchar.h>
int wctob(wint_t c);

Funcția wctob() testează dacă reprezentarea multioctet a caracterului lat c, începând din starea inițială, constă într-un singur octet. În caz afirmativ, aceasta este returnată sub forma unui caracter fără semn.

Nu utilizați niciodată această funcție. Ea nu vă poate ajuta la scrierea de programe internaționalizate. Programele internaționalizate nu trebuie să facă niciodată distincția între caracterele cu un singur octet și cele cu mai mulți octeți.

Funcția wctob() returnează reprezentarea pe un singur octet a lui c, dacă aceasta există, sau EOF (sfârșit de fișier) în caz contrar.

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
wctob() Siguranța firelor MT-Safe

C11, POSIX.1-2008.

POSIX.1-2001, C99.

Comportamentul lui fwctob() depinde de categoria LC_CTYPE din configurația regională curentă.

Această funcție nu ar trebui să fie utilizată niciodată. Programele internaționalizate nu trebuie să facă niciodată distincția între caracterele cu un singur octet și cele cu mai mulți octeți. În schimb, utilizați fie wctomb(3), fie wcrtomb(3), care este sigură pentru fire de execuție.

btowc(3), wcrtomb(3), wctomb(3)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06