btowc(3) Library Functions Manual btowc(3)

btowc - convertește un singur octet în caracter lat

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <wchar.h>
wint_t btowc(int caracter);

Funcția btowc() convertește caracter, interpretat ca o secvență de mai mulți octeți de lungime 1, care începe în starea inițială de conversie, într-un caracter lat și îl returnează. În cazul în care caracter este EOF (sfârșit de fișier) sau nu este o secvență multioctet validă de lungime 1, funcția btowc() returnează WEOF.

Funcția btowc() returnează caracterul larg convertit din octetul unic caracter. Dacă caracter este EOF (sfârșit de fișier) sau nu este o secvență multioctet validă de lungime 1, se returnează WEOF.

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
btowc() Siguranța firelor MT-Safe

C11, POSIX.1-2008.

C99, POSIX.1-2001.

Comportamentul lui btowc() depinde de categoria LC_CTYPE din configurația regională curentă.

Această funcție nu ar trebui să fie utilizată niciodată. Ea nu funcționează pentru codificările care au stare și tratează în mod inutil octeții unici în mod diferit față de secvențele de mai mulți octeți. În schimb, utilizați fie mbtowc(3), fie mbrtowc(3), care este sigur pentru fire de execuție.

mbrtowc(3), mbtowc(3), wctob(3)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost creată de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă Nicio RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

20 iulie 2023 Pagini de manual de Linux 6.05.01