sleep(3) Library Functions Manual sleep(3)

sleep - adoarme pentru un număr specificat de secunde

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <unistd.h>
unsigned int sleep(unsigned int secunde);

sleep() face ca firul apelant să doarmă fie până când se scurge numărul de secunde în timp real specificat în secunde, fie până când sosește un semnal care nu este ignorat.

Zero dacă timpul solicitat s-a scurs sau numărul de secunde rămase până la somn, dacă apelul a fost întrerupt de un gestionar de semnal.

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
sleep() Siguranța firelor MT-Unsafe sig:SIGCHLD/linux

În Linux, sleep() este implementat prin nanosleep(2). Consultați pagina de manual nanosleep(2) pentru o discuție despre ceasul utilizat.

În unele sisteme, sleep() poate fi implementat folosind alarm(2) și SIGALRM (POSIX.1 permite acest lucru); amestecarea apelurilor la alarm(2) și sleep() este o idee proastă.

POSIX.1-2008.

POSIX.1-2001.

Utilizarea longjmp(3) dintr-un gestionar de semnal sau modificarea manipulării lui SIGALRM în timpul somnului va provoca rezultate nedefinite.

sleep(1), alarm(2), nanosleep(2), signal(2), signal(7)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06