proc_pid_clear_refs(5) | File Formats Manual | proc_pid_clear_refs(5) |
NUME
/proc/pid/clear_refs - reinițializează biții PG_Referenced și ACCESSED/YOUNG
DESCRIERE
- /proc/pid/clear_refs (începând cu Linux 2.6.22)
- Acesta este un fișier numai-pentru-scriere, ce poate fi scris numai de către proprietarul procesului.
- Următoarele valori pot fi scrise în fișier:
- 1 (începând cu Linux 2.6.22)
- Reinițializează biții PG_Referenced și ACCESSED/YOUNG pentru toate paginile asociate cu procesul; (înainte de Linux 2.6.32, scrierea oricărei valori diferite de zero în acest fișier avea acest efect).
- 2 (începând cu Linux 2.6.32)
- Reinițializează biții PG_Referenced și ACCESSED/YOUNG pentru toate paginile anonime asociate cu procesul.
- 3 (începând cu Linux 2.6.32)
- Reinițializează biții PG_Referenced și ACCESSED/YOUNG pentru toate paginile asociate cu fișierul asociate procesului.
- Ștergerea biților PG_Referenced și ACCESSED/YOUNG oferă o metodă de măsurare aproximativă a cantității de memorie utilizată de un proces. Se inspectează mai întâi valorile din câmpurile „Referenced” pentru VMA-urile prezentate în /proc/pid/smaps pentru a obține o idee despre amprenta de memorie a procesului. Se șterg apoi biții PG_Referenced și ACCESSED/YOUNG și, după un anumit interval de timp măsurat, se inspectează din nou valorile din câmpurile „Referenced” pentru a obține o idee despre modificarea amprentei de memorie a procesului în timpul intervalului măsurat. Dacă se dorește doar inspectarea tipurilor de corespondență selectate, se poate utiliza valoarea 2 sau 3 în loc de 1.
- Alte valori pot fi scrise pentru a afecta diferite proprietăți:
- 4 (începând cu Linux 3.11)
- Șterge bitul „soft-dirty” pentru toate paginile asociate cu procesul. Acesta este utilizat (împreună cu /proc/pid/pagemap) de sistemul de restaurare a punctelor de control pentru a descoperi ce pagini ale unui proces au fost murdărite de când a fost scris fișierul /proc/pid/clear_refs.
- 5 (începând cu Linux 4.0)
- Reinițializează dimensiunea maximă a setului rezident („high water mark”) la valoarea curentă a dimensiunii setului rezident al procesului.
- Scrierea oricărei valori în /proc/pid/clear_refs alta decât cele enumerate mai sus nu are niciun efect.
- Fișierul /proc/pid/clear_refs este prezent numai dacă opțiunea de configurare a nucleului CONFIG_PROC_PAGE_MONITOR este activată.
CONSULTAȚI ȘI
TRADUCERE
Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>
Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.
Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.
2 mai 2024 | Pagini de manual de Linux 6.9.1 |