GRUB-REBOOT(8) Utilitare de administrare a sistemului GRUB-REBOOT(8)

grub-reboot - activează intrarea implicită din meniul de pornire pentru GRUB, numai pentru următoarea pornire

grub-reboot [OPȚIUNE] INTRARE_MENIU

Activează intrarea implicită din meniul de pornire pentru GRUB, numai pentru următoarea pornire.

afișează acest mesaj și iese
afișează informațiile despre versiune și iese
se așteptau imaginile de GRUB în directorul „DIRECTOR/grub” în loc de în directorul /boot/grub

INTRARE_MENIU este un număr, un titlu de element de meniu sau un identificator de element de meniu. Rețineți că elementele de meniu din submeniuri sau sub-submeniuri necesită specificarea componentelor submeniului și apoi a componentei elementului de meniu. Titlurile trebuie separate cu ajutorul caracterului „mai mare ca” (>), fără spații suplimentare. În funcție de shell-ul dumneavoastră, este posibil ca unele caractere, inclusiv >, să necesite eludări. Mai multe informații despre acest lucru sunt disponibile în manualul GRUB, în secțiunea referitoare la comanda «default».

NOTĂ: În cazurile în care GRUB nu poate scrie în blocul de mediu, cum ar fi atunci când este stocat pe un dispozitiv MDRAID sau LVM, intrarea aleasă din meniul de pornire va rămâne implicită chiar și după repornire.

Raportați erorile la <bug-grub@gnu.org>.

grub-set-default(8), grub-editenv(1)

Documentația completă pentru grub-reboot este menținută ca un manual Texinfo. Dacă programele info și grub-reboot sunt instalate corect în sistemul dvs., comanda

info grub-reboot

ar trebui să vă permită accesul la manualul complet.

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

decembrie 2023 GRUB 2:2.12-1