GETTEXT(1) Comenzi utilizator GETTEXT(1)

gettext - traduce mesajele

gettext [OPȚIUNE] [[DOMENIU_TEXT] MSGID]
gettext [OPȚIUNE] -s [MSGID]...

Programul gettext traduce un mesaj din limba originală în limba utilizatorului, căutând traducerea într-un catalog de mesaje.

Afișează traducerea în limba maternă a unui mesaj de text.

preia mesajele traduse din DOMENIU_TEXT
specifică contextul pentru MSGID
activează expansiunea unor caractere de eludare
elimină caracterul de linie nouă
(ignorată pentru compatibilitate)
[DOMENIU_TEXT] MSGID
preia mesajul tradus ce corespunde lui MSGID din DOMENIU_TEXT

afișează acest mesaj de ajutor și iese
afișează informațiile despre versiune și iese

Dacă parametrul „DOMENIU_TEXT” nu este furnizat, domeniul este determinat de variabila de mediu TEXTDOMAIN. În cazul în care catalogul de mesaje nu se găsește în directorul obișnuit, se poate specifica o altă locație cu ajutorul variabilei de mediu TEXTDOMAINDIR. Atunci când este utilizat cu opțiunea -s, programul se comportă ca și comanda «echo». Dar nu copiază pur și simplu argumentele sale la ieșirea standard. În schimb, sunt traduse acele mesaje găsite în catalogul selectat. Directorul de căutare standard: „/usr/share/locale”

Scris de Ulrich Drepper.

Raportați erorile în sistemul de urmărire a erorilor la https://savannah.gnu.org/projects/gettext sau prin e-mail la <bug-gettext@gnu.org>.

Drepturi de autor © 1995-2023 Free Software Foundation, Inc. Licența GPLv3+: GNU GPL versiunea 3 sau ulterioară https://gnu.org/licenses/gpl.html
Acesta este software liber: sunteți liber să-l modificați și să-l redistribuiți. Nu există NICIO GARANȚIE, în limitele prevăzute de lege.

Documentația completă pentru gettext este menținută ca un manual Texinfo. Dacă programele info și gettext sunt instalate corect pe sistemul dumneavoastră, comanda

info gettext

ar trebui să vă permită accesul la manualul complet.

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

septembrie 2023 GNU gettext-runtime 0.22.2