ARCH-CHROOT(8)  " ARCH-CHROOT(8)

arch-chroot - comanda «chroot» îmbunătățită

arch-chroot [opțiuni] chroot-dir [comanda] [argumente...]

arch-chroot învăluie comanda chroot(1), asigurând în același timp disponibilitatea unor funcționalități importante, cum ar fi: montarea /dev/, /proc și a altor sisteme de fișiere API, sau expunerea resolv.conf(5) către chroot.

Dacă comanda nu este specificată, arch-chroot va lansa /bin/bash.


Notă

Directorul-chroot-țintă trebuie să fie un punct de montare. Acest lucru garantează că instrumente precum pacman(8) sau findmnt(8) au o ierarhie exactă a sistemelor de fișiere montate în chroot. În cazul în care ținta „chroot” nu este un punct de montare, puteți lega montarea directorului pe el însuși pentru a-l transforma într-un punct de montare, adică:

mount --bind /directorul-dvs/chroot /directorul-dvs/chroot

-N

Rulează în modul „unshare” (nepartajat). Aceasta va utiliza unshare(1) pentru a crea un nou spațiu de montare și un nou spațiu de nume de utilizator, permițând utilizatorilor obișnuiți să creeze noi instalații de sistem.

-u <utilizator>[:grup]

Specificați utilizatorul care nu este root și grupul opțional de utilizat.

-h

Afișează sintaxa și opțiunile liniei de comandă.

pacman(8)

Erorile pot fi raportate în sistemul de urmărire a erorilor https://bugs.archlinux&.org în categoria Arch Linux și cu titlul prefixat cu [arch-install-scripts] sau prin intermediul arch-projects@archlinux.org.

Responsabilii actuali:

•Dave Reisner <dreisner@archlinux.org>
•Eli Schwartz <eschwartz@archlinux.org>

Pentru contribuitori suplimentari, folosiți git shortlog -s în depozitul arch-install-scripts.git.

Traducerea în limba română a acestui manual a fost creată de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă Nicio RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

20 noiembrie 2022  "