XWD(1) General Commands Manual XWD(1)

xwd - transferă (capturează și salvează) o imagine a unei ferestre X

xwd [-debug] [-help] [-nobdrs] [-out fișier] [-xy] [-frame] [-add valoare] [-root | -id id-fereastră | -name nume-fereastră ] [-icmap] [-screen] [-silent] [-display gazda:afișajul] [-version]

xwd este un instrument de descărcare a ferestrelor din sistemul X Window. xwd permite utilizatorilor X să stocheze imaginile ferestrelor într-un fișier de descărcare special format. Acest fișier poate fi apoi citit de diverse alte instrumente X pentru reafișare, imprimare, editare, formatare, arhivare, procesare de imagini etc. Fereastra țintă este selectată făcând clic cu mouse-ul în fereastra dorită. Clopoțelul de la tastatură este sunat o dată la începutul descărcării și de două ori când aceasta este finalizată.

Activează modul de depanare.
Acest argument vă permite să specificați serverul la care să vă conectați; a se vedea X(7).
Afișează rezumatul sintaxei comenzii „Usage:”.
Acest argument specifică faptul că transferarea (captura) ferestrei nu trebuie să includă pixelii care compun marginea ferestrei X. Acest lucru este util în situațiile în care doriți să includeți conținutul ferestrei într-un document ca ilustrație.
Acest argument permite utilizatorului să specifice în mod explicit fișierul de ieșire în linia de comandă. Valoarea implicită este de a afișa rezultatul la ieșirea standard.
Această opțiune se aplică numai la afișajele color. Aceasta selectează descărcarea în format „XY” în locul formatului „Z” implicit.
Această opțiune specifică o valoare cu semn care urmează să fie adăugată la fiecare pixel.
Această opțiune indică faptul că cadrul managerului de ferestre trebuie să fie inclus atunci când se selectează manual o fereastră.
Această opțiune indică faptul că fereastra rădăcină ar trebui să fie selectată pentru a fi transferată, fără ca utilizatorul să fie nevoit să selecteze o fereastră cu ajutorul indicatorului mouse-ului.
Această opțiune indică faptul că fereastra cu ID-ul de resursă specificat trebuie să fie selectată pentru descărcarea ferestrei, fără a solicita utilizatorului să selecteze o fereastră cu ajutorul mouse-ului.
Această opțiune indică faptul că fereastra cu proprietatea WM_NAME specificată trebuie să fie selectată pentru a fi descărcată, fără ca utilizatorul să fie nevoit să selecteze o fereastră cu ajutorul mouse-ului.
În mod normal, harta de culori a ferestrei alese este utilizată pentru a obține valorile RGB. Această opțiune forțează utilizarea primei hărți de culori instalate a ecranului.
Această opțiune indică faptul că cererea GetImage utilizată pentru obținerea imaginii trebuie să fie efectuată în fereastra rădăcină, mai degrabă decât direct în fereastra specificată. În acest fel, puteți obține bucăți din alte ferestre care se suprapun peste fereastra specificată și, mai important, puteți captura meniuri sau alte ferestre emergente care sunt ferestre independente, dar care apar peste fereastra specificată.
Funcționează silențios, adică nu sună niciun clopoțel înainte și după descărcarea ferestrei.
Această opțiune îi indică lui xwd să afișeze informațiile despre versiunea sa și să iasă.

Pentru a obține gazda și numărul afișajului implicit de utilizat.

Fișier de definiție a formatului „X Window Dump File” (fișierul ferestrei X transferate).

xwud(1), X(7)

Tony Della Fera, Digital Equipment Corp., MIT Project Athena
William F. Wyatt, Smithsonian Astrophysical Observatory

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

xwd 1.0.9 X Versiunea 11