uselocale(3) Library Functions Manual uselocale(3)

uselocale - stabilește/obține configurația regională pentru firul de apelare

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <locale.h>
locale_t uselocale(locale_t newloc);
Cerințe pentru macrocomenzi de testare a caracteristicilor pentru glibc (consultați feature_test_macros(7)):

uselocale():

  Începând cu glibc 2.10
    _XOPEN_SOURCE >= 700
  Înainte de glibc 2.10:
    _GNU_SOURCE

Funcția uselocale() stabilește configurația regională curentă pentru firul de execuție apelant și returnează configurația regională curentă anterioară a firului de execuție. După un apel reușit la uselocale(), orice apeluri efectuate de acest fir de execuție la funcții care depind de configurația regională vor funcționa ca și cum configurația regională a fost stabilită la newloc.

Argumentul newloc poate avea una dintre următoarele valori:

newlocale(3) sau duplocale(3)
Configurația regională curentă a firului apelant este stabilită la configurația regională specificată.
Configurația regională curentă a firului apelant este stabilită la configurația regională globală determinată de setlocale(3).
(locale_t) 0
Configurația regională curentă a firului apelant rămâne neschimbată (iar configurația regională curentă este returnată ca rezultat al funcției).

În caz de succes, uselocale() returnează gestionarul configurației regionale care a fost stabilit de apelul anterior la uselocale() în acest fir de execuție sau LC_GLOBAL_LOCALE dacă nu a existat un astfel de apel anterior. În caz de eroare, returnează (locale_t) 0 și configurează errno pentru a indica eroarea.

newloc nu se referă la un obiect de configurare regională valid.

POSIX.1-2008.

glibc 2.3. POSIX.1-2008.

Spre deosebire de setlocale(3), uselocale() nu permite înlocuirea selectivă a categoriilor de parametrii regionali în mod individual. Pentru a utiliza o configurație regională care diferă doar în câteva categorii de configurația regională curentă, utilizați apelurile la duplocale(3) și newlocale(3) pentru a obține un obiect de configurare regională echivalent cu configurația regională curentă și pentru a modifica categoriile dorite în acest obiect.

A se vedea newlocale(3) și duplocale(3).

locale(1), duplocale(3), freelocale(3), newlocale(3), setlocale(3), locale(5), locale(7)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06