UDEV.CONF(5) udev.conf UDEV.CONF(5)

udev.conf - configurația pentru demonul de gestionare a evenimentelor de dispozitiv

/etc/udev/udev.conf

systemd-udevd(8) așteaptă fișierul principal de configurare la „/etc/udev/udev.conf”. Acesta constă dintr-un set de variabile care permit utilizatorului să suprascrie valorile implicite ale „udev”. Toate liniile goale sau liniile care încep cu '#') sunt ignorate. Pot fi definite următoarele variabile:

udev_log=

Nivelul de jurnalizare. Valorile valide sunt prioritățile numerice ale «syslog» sau reprezentările lor textuale: err, info și debug.

Adăugată în versiunea 216.

children_max=

Un număr întreg. Numărul maxim de evenimente executate în paralel. Atunci când nu este specificat sau este specificat 0, numărul maxim este determinat pe baza resurselor sistemului.

Aceasta este același lucru cu opțiunea --children-max=.

Adăugată în versiunea 240.

exec_delay=

Un număr întreg. Amână execuția fiecărui parametru START{program} cu numărul de secunde dat. Această opțiune ar putea fi utilă atunci când se depanează blocările sistemului în timpul pre-pornirii „coldplug” cauzate de încărcarea unor module ale nucleului care nu funcționează.

Aceasta este același lucru cu opțiunea --exec-delay=.

Adăugată în versiunea 240.

event_timeout=

Un număr întreg. Numărul de secunde de așteptare pentru finalizarea evenimentelor. După acest interval de timp, evenimentul se va încheia. Valoarea implicită este de 180 de secunde.

Aceasta este același lucru cu opțiunea --event-timeout=.

Adăugată în versiunea 240.

resolve_names=

Specifică momentul în care systemd-udevd trebuie să rezolve numele utilizatorilor și grupurilor. Dacă este stabilită la early (valoarea implicită), numele vor fi rezolvate atunci când regulile sunt analizate. Când este stabilită la late, numele vor fi rezolvate la fiecare eveniment. Când este stabilită la never, numele nu vor fi niciodată rezolvate și toate dispozitivele vor fi deținute de «root».

Aceasta este același lucru cu opțiunea --resolve-names=.

Adăugată în versiunea 240.

timeout_signal=

Specifică un semnal pe care systemd-udevd îl va trimite la expirarea lucrării. Rețineți că atât lucrările cât și procesele generate vor fi ucise folosind acest semnal. Valoarea implicită este SIGKILL.

Adăugată în versiunea 246.

În plus, «systemd-udevd» poate fi configurat prin opțiunile liniei de comandă și prin linia de comandă a nucleului (a se vedea systemd-udevd(8)).

systemd-udevd(8), udev(7), udevadm(8)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

systemd 255