ttyname(3) Library Functions Manual ttyname(3)

ttyname, ttyname_r - returnează numele unui terminal

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <unistd.h>
char *ttyname(int fd);
int ttyname_r(int fd, char buf[.buflen], size_t buflen);

Funcția ttyname() returnează un indicator la numele de rută cu terminație nulă al dispozitivului terminal care este deschis pe descriptorul de fișier fd sau NULL în caz de eroare (de exemplu, dacă fd nu este conectat la un terminal). Valoarea de returnare poate indica date statice, care pot fi suprascrise de apelul următor. Funcția ttyname_r() stochează acest nume de rută în memoria tampon buf de lungime buflen.

Funcția ttyname() returnează un indicator la un nume de rută în caz de succes. În caz de eroare, se returnează NULL, iar errno este configurată pentru a indica eroarea. Funcția ttyname_r() returnează 0 în caz de succes și un număr de eroare în caz de eroare.

Descriptor de fișier incorect
fd se referă la un dispozitiv pseudoterminal sclav, dar nu a putut fi găsit numele de rută corespunzător (a se vedea secțiunea NOTE).
fd nu se referă la un dispozitiv de terminal.
(ttyname_r()) buflen a fost prea mică pentru a permite stocarea numelui rutei.

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
ttyname() Siguranța firelor MT-Unsafe race:ttyname
ttyname_r() Siguranța firelor MT-Safe

POSIX.1-2008.

POSIX.1-2001, 4.2BSD.

Un proces care păstrează deschis un descriptor de fișier care se referă la un dispozitiv pts(4) atunci când trece la un alt spațiu de nume de montare care utilizează o instanță /dev/ptmx diferită poate descoperi în continuare accidental că există o rută de dispozitiv cu același nume pentru acel descriptor de fișier. Cu toate acestea, această rută de dispozitiv se referă la un dispozitiv diferit și, prin urmare, nu poate fi utilizată pentru a accesa dispozitivul la care se referă descriptorul de fișier. Apelarea ttyname() sau ttyname_r() pe descriptorul de fișier în noul spațiu de nume de montare va face ca aceste funcții să returneze NULL și să configureze errno la ENODEV.

tty(1), fstat(2), ctermid(3), isatty(3), pts(4)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost creată de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă Nicio RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

20 iulie 2023 Pagini de manual de Linux 6.05.01