sysfs(2) System Calls Manual sysfs(2)

sysfs - obține informații despre tipul sistemului de fișiere

[[depreciat]] int sysfs(int option, const char *fsname);
[[depreciat]] int sysfs(int option, unsigned int fs_index, char *buf);
[[depreciat]] int sysfs(int option);

Notă: dacă sunteți în căutarea de informații despre sistemul de fișiere sysfs care este montat în mod normal la /sys, consultați sysfs(5).

Apelul de sistem (învechit) sysfs() returnează informații despre tipurile de sisteme de fișiere prezente în prezent în nucleu. Forma specifică a apelului sysfs() și informațiile returnate depind de opțiunea în vigoare:

1
Convertește șirul de identificare a sistemului de fișiere fsname într-un index de tip de sistem de fișiere.
2
Convertește indexul tipului de sistem de fișiere fs_index într-un șir de identificare a sistemului de fișiere cu terminație nulă. Acest șir va fi scris în memoria tampon indicată de buf. Asigurați-vă că buf are suficient spațiu pentru a accepta șirul.
3
Returnează numărul total de tipuri de sisteme de fișiere prezente în prezent în nucleu.

Numerotarea indicilor de tip de sistem de fișiere începe cu zero.

În caz de succes, sysfs() returnează indexul sistemului de fișiere pentru opțiunea 1, zero pentru opțiunea 2 și numărul de sisteme de fișiere configurate în prezent pentru opțiunea 3. În caz de eroare, se returnează -1, iar errno este configurată pentru a indica eroarea.

ERORI-IEȘIRE

Fie că fsname, fie că buf se află în afara spațiului de adrese accesibil.
fsname nu este un identificator de tip de sistem de fișiere valid; fs_index este în afara limitelor; opțiunea nu este validă.

Niciunul

SVr4.

Acest apel de sistem derivat din System-V este învechit; nu-l utilizați. Pe sistemele cu /proc, aceleași informații pot fi obținute prin /proc; utilizați această interfață în schimb.

Nu există suport pentru libc sau glibc. Nu există nicio modalitate de a ghici cât de mare ar trebui să fie buf.

proc(5), sysfs(5)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06