strcasecmp(3) Library Functions Manual strcasecmp(3)

strcasecmp, strncasecmp - compară două șiruri ignorând diferențele dintre majuscule și minuscule

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <strings.h>
int strcasecmp(const char *s1, const char *s2);
int strncasecmp(const char s1[.n], const char s2[.n], size_t n);

Funcția strcasecmp() efectuează o comparație octet cu octet a șirurilor s1 și s2, ignorând diferențele dintre majuscule și minuscule ale caracterelor. Aceasta returnează un număr întreg mai mic, egal sau mai mare decât zero dacă se constată că s1 este mai mic, se potrivește sau este mai mare decât s2.

Funcția strncasecmp() este similară, cu excepția faptului că nu compară mai mult de n octeți din s1 și s2.

Funcțiile strcasecmp() și strncasecmp() returnează un număr întreg mai mic, egal sau mai mare decât zero dacă, după ignorarea diferențelor dintre majuscule și minuscule, se constată că s1 este mai mic, se potrivește sau este mai mare decât s2, respectiv.

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
strcasecmp(), strncasecmp() Siguranța firelor MT-Safe locale

POSIX.1-2008.

4.4BSD, POSIX.1-2001.

Funcțiile strcasecmp() și strncasecmp() au apărut pentru prima dată în 4.4BSD, unde au fost declarate în <string.h>. Astfel, din motive de compatibilitate istorică, fișierul antet glibc <string.h> declară, de asemenea, aceste funcții, dacă este definită macrocomanda de testare a funcțiilor _DEFAULT_SOURCE (sau, în glibc 2.19 și versiunile anterioare, _BSD_SOURCE).

Standardul POSIX.1-2008 spune despre aceste funcții:

În cazul în care categoria LC_CTYPE a configurației regionale utilizate este din configurația regională POSIX, aceste funcții se comportă ca și cum șirurile de caractere ar fi fost convertite în minuscule și apoi ar fi fost efectuată o comparație de octeți. În caz contrar, rezultatele sunt nespecificate.

memcmp(3), strcmp(3), strcoll(3), string(3), strncmp(3), wcscasecmp(3), wcsncasecmp(3)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06