sigpending(2) System Calls Manual sigpending(2)

sigpending, rt_sigpending - examinează semnalele în așteptare

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <signal.h>
int sigpending(sigset_t *set);
Cerințe pentru macrocomenzi de testare a caracteristicilor pentru glibc (consultați feature_test_macros(7)):

sigpending():

    _POSIX_C_SOURCE

sigpending() returnează setul de semnale care sunt în așteptare pentru a fi transmise firului apelant (de exemplu, semnalele care au fost lansate în timp ce erau blocate). Masca de semnale în așteptare este returnată în set.

sigpending() returnează 0 în caz de succes. În caz de eșec, se returnează -1, iar errno este configurată pentru a indica eroarea.

ERORI-IEȘIRE

set indică o memorie care nu este o parte validă a spațiului de adrese al procesului.

POSIX.1-2008.

POSIX.1-2001.

Apelul original al sistemului Linux a fost numit sigpending(). Cu toate acestea, odată cu adăugarea semnalelor în timp real în Linux 2.2, argumentul sigset_t de 32 de biți, de dimensiune fixă, admis de acest apel de sistem nu mai era adecvat scopului. În consecință, a fost adăugat un nou apel de sistem, rt_sigpending(), pentru a admite un tip sigset_t mărit. Noul apel de sistem acceptă un al doilea argument, size_t sigsetsize, care specifică dimensiunea în octeți a setului de semnale din set. Funcția învăluitoare glibc sigpending() ne ascunde aceste detalii, apelând în mod transparent rt_sigpending() atunci când nucleul o furnizează.

A se vedea sigsetops(3) pentru detalii privind manipularea seturilor de semnale.

Dacă un semnal este în același timp blocat și are o dispoziție de„ignorat”, acesta este adăugat la masca de semnale în așteptare atunci când este generat.

Setul de semnale care este în așteptare pentru un fir este uniunea dintre setul de semnale care este în așteptare pentru acel fir și setul de semnale care este în așteptare pentru întregul proces; a se vedea signal(7).

Un copil creat prin fork(2) are inițial un set de semnale în așteptare gol; setul de semnale în așteptare este păstrat prin execve(2).

Până la glibc 2.2.1 inclusiv, există o eroare în funcția de învăluire pentru sigpending(), ceea ce înseamnă că informațiile despre semnalele în timp real în așteptare nu sunt returnate corect.

kill(2), sigaction(2), signal(2), sigprocmask(2), sigsuspend(2), sigsetops(3), signal(7)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06