sigpause(3) Library Functions Manual sigpause(3)

sigpause - eliberează atomic semnalele blocate și așteaptă întreruperea

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <signal.h>
[[depreciat]] int sigpause(int sigmask); /* BSD (dar vedeți secțiunea NOTE) */
[[depreciat]] int sigpause(int sig);      /* POSIX.1 / SysV / UNIX 95 */

Nu utilizați această funcție. Folosiți în schimb sigsuspend(2).

Funcția sigpause() este concepută pentru a aștepta un semnal. Aceasta modifică masca de semnal a procesului (setul de semnale blocate) și apoi așteaptă sosirea unui semnal. La sosirea unui semnal, se restabilește masca de semnal inițială.

Dacă se returnează sigpause(), aceasta a fost întreruptă de un semnal, iar valoarea de retur este -1 cu errno configurată la EINTR.

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
sigpause() Siguranța firelor MT-Safe

În Linux, această rutină este un apel de sistem numai pe arhitectura Sparc (sparc64).

glibc utilizează versiunea BSD dacă macrocomanda de testare a caracteristicii _BSD_SOURCE este definită și nu este definit niciunul dintre fanioanele _POSIX_SOURCE, _POSIX_C_SOURCE, _XOPEN_SOURCE, _GNU_SOURCE, sau _SVID_SOURCE. În caz contrar, se utilizează versiunea System V, iar macrocomenzile de testare a caracteristicilor trebuie să fie definite după cum urmează pentru a obține declarația:

Începând cu glibc 2.26: _XOPEN_SOURCE >= 500
glibc 2.25 și versiunile anterioare: _XOPEN_SOURCE

Începând cu glibc 2.19, numai versiunea System V este expusă de <signal.h>; aplicațiile care foloseau anterior sigpause() BSD ar trebui modificate pentru a folosi sigsuspend(2).

POSIX.1-2008.

POSIX.1-2001. Obsoletă în POSIX.1-2008.

Versiunea BSD clasică a acestei funcții a apărut în 4.2BSD. Aceasta stabilește masca de semnal a procesului la sigmask. UNIX 95 a standardizat versiunea incompatibilă System V a acestei funcții, care elimină doar semnalul specificat sig din masca de semnal a procesului. Situația nefericită cu două funcții incompatibile cu același nume a fost rezolvată de funcția sigsuspend(2), care ia un argument sigset_t * (în loc de int).

kill(2), sigaction(2), sigprocmask(2), sigsuspend(2), sigblock(3), sigvec(3), feature_test_macros(7)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06