REPO-ADD(8) Manualul Pacman REPO-ADD(8)

repo-add - instrument de întreținere a bazei de date a pachetelor

repo-add [opțiuni] <ruta-la-db> <pachet> [<pachet> ...]

repo-remove [opțiuni] <ruta-la-db> <nume-pachet> [<nume-pachet> ...]

repo-add și repo-remove sunt două scripturi care ajută la construirea unei baze de date de pachete pentru pachetele construite cu makepkg(8) și instalate cu pacman(8).

repo-add va actualiza o bază de date de pachete prin citirea unui fișier de pachete construit. În linia de comandă se pot specifica mai multe pachete de adăugat.

Dacă se găsește un fișier („.sig”) corespunzător alături de un fișier pachet, semnătura va fi încorporată automat în baza de date.

repo-remove va actualiza o bază de date de pachete prin eliminarea numelui pachetului specificat în linia de comandă. În linia de comandă se pot specifica mai multe pachete de eliminat.

O bază de date de pachete este un fișier tar, opțional comprimat&. Extensiile valide sunt („.db”) urmată de o extensie de arhivă de tipul („.tar”, „.tar.gz”, „.tar.bz2”, „.tar.xz\[u201D], sau „.tar.Z). Nu este necesar ca fișierul să existe, dar toate directoarele părinte trebuie să existe.

OPȚIUNI COMUNE

-q, --quiet

Forțați acest program să „păstreze liniștea” și să ruleze silențios, cu excepția mesajelor de avertizare și de eroare.

-s, --sign

Generează un fișier de semnătură PGP utilizând GnuPG. Aceasta va executa «gpg --detach-sign --use-agent» pe baza de date generată pentru a genera un fișier de semnătură detașat, utilizând agentul GPG dacă acesta este disponibil. Fișierul de semnătură va fi întregul nume de fișier al bazei de date cu o extensie „.sig”.

-k, --key <cheia>

Specifică o cheie de utilizat la semnarea pachetelor&. Poate fi specificată și cu ajutorul variabilei de mediu GPGKEY. Dacă nu este specificată în niciuna dintre locații, se va utiliza cheia implicită din inelul de chei.

-v, --verify

Verifică semnătura PGP a bazei de date înainte de a actualiza baza de date. Dacă semnătura nu este validă, se produce o eroare și actualizarea nu se realizează.

--nocolor

Elimină culoarea din ieșirea repo-add și repo-remove.

OPȚIUNI REPO-ADD

-n, --new

Adaugă numai pachetele care nu se află deja în baza de date. Se vor afișa avertismente la detectarea pachetelor existente, dar acestea nu vor fi adăugate din nou.

-R, --remove

Elimină fișierele vechi de pachete de pe disc atunci când se actualizează intrarea lor în baza de date.

repo-add foo.db.tar.xz <pkg1> [<pkg2> ...]

Acest lucru creează două baze de date separate; o bază de date mai mică „foo.db.tar.xz” folosită de «pacman» și o bază de date mare care conține liste de fișiere de pachete „foo.files.tar.xz” pentru a fi folosită de alte instrumente. În timp ce «pacman» poate utiliza baza de date mare (dacă este redenumită cu extensia db.tar*), în prezent nu există niciun beneficiu suplimentar pentru descărcarea bazei de date mai mari.

makepkg(8), pacman(8)

Consultați situl web pacman la https://archlinux.org/pacman/ pentru informații actuale despre «pacman» și instrumentele sale conexe.

Hibe (erori)? Glumiți; nu există erori în acest software. Dar dacă se întâmplă să greșim, trimiteți un raport de eroare cu cât mai multe detalii posibil la sistemul de urmărire a erorilor al Arch Linux (Arch Linux Bug Tracker) din secțiunea Pacman.

Responsabilii actuali:

• Allan McRae <allan@archlinux.org>
• Andrew Gregory <andrew.gregory.8@gmail.com>
• Eli Schwartz <eschwartz@archlinux.org>
• Morgan Adamiec <morganamilo@archlinux.org>

Contribuitori importanți din trecut:

• Judd Vinet <jvinet@zeroflux.org>
• Aurelien Foret <aurelien@archlinux.org>
• Aaron Griffin <aaron@archlinux.org>
• Dan McGee <dan@archlinux.org>
• Xavier Chantry <shiningxc@gmail.com>
• Nagy Gabor <ngaba@bibl.u-szeged.hu>
• Dave Reisner <dreisner@archlinux.org>

Pentru contribuitori suplimentari, folosiți «git shortlog -s» în depozitul .git pacman.

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

6 februarie 2024 Pacman 6.0.2