pthread_self(3) Library Functions Manual pthread_self(3)

pthread_self - obține ID-ul firului de execuție apelant

Biblioteca de fire de execuție POSIX (libpthread, -lpthread)

#include <pthread.h>
pthread_t pthread_self(void);

Funcția pthread_self() returnează ID-ul firului de apelare. Aceasta este aceeași valoare care este returnată în *thread în apelul pthread_create(3) care a creat acest fir.

Această funcție reușește întotdeauna, returnând ID-ul firului apelant.

Această funcție reușește întotdeauna.

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
pthread_self() Siguranța firelor MT-Safe

POSIX.1-2008.

POSIX.1-2001.

POSIX.1 permite o libertate largă de implementare în alegerea tipului utilizat pentru a reprezenta un ID de fir; de exemplu, este permisă reprezentarea utilizând fie un tip aritmetic, fie o structură. Prin urmare, variabilele de tip pthread_t nu pot fi comparate în mod portabil cu ajutorul operatorului de egalitate din C (==); în schimb, se utilizează pthread_equal(3).

Identificatorii de fire de execuție trebuie considerați opaci: orice încercare de a utiliza un ID de fir de execuție altfel decât în apelurile pthreads este neportabilă și poate duce la rezultate nespecificate.

Se garantează că ID-urile firelor sunt unice numai în cadrul unui proces. Un ID de fir poate fi reutilizat după ce un fir terminat a fost unit sau după ce un fir detașat s-a terminat.

ID-ul firului de execuție returnat de pthread_self() nu este același lucru cu ID-ul firului de execuție din nucleu returnat de un apel la gettid(2).

pthread_create(3), pthread_equal(3), pthreads(7)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06