PSFXTABLE(1) General Commands Manual PSFXTABLE(1)

psfxtable - manipulează tabelele de caractere Unicode pentru fonturile de consolă

psfxtable [-i font-intrare] [-o font-ieșire] [-it tabel-intrare] [-ot tabel-ieșire] [-nt]

psfxtable gestionează tabelul de caractere Unicode încorporat pentru fonturile de consolă în format .psf. Citește un font și, eventual, un tabel și scrie un font și/sau un tabel. psfaddtable(1), psfgettable(1) și psfstriptable(1) sunt legături către acesta.

Fiecare dintre numele de fișier font-intrare, font-ieșire, tabel-intrare și tabel-ieșire poate fi înlocuit cu o singură liniuță (-), caz în care se utilizează intrarea standard sau ieșirea standard. Dacă nu se dă nici o opțiune -i, fontul este citit de la intrarea standard. Dacă nu se dă nici o opțiune -it sau -o sau -ot, nu se citește niciun tabel de intrare sau nu se scrie niciun font de ieșire sau tabel de ieșire.

În mod implicit, fontul de ieșire (dacă există) va avea un tabel Unicode atunci când fie fontul de intrare are unul, fie a fost furnizat un tabel explicit (care înlocuiește un tabel de font de intrare). Opțiunea -nt determină ieșirea unui font fără tabel. Atunci când se solicită font-ieșire, acesta va obține un antet psf1 atunci când font-intrare are un antet psf1 și tabel-intrare nu are secvențe și un antet psf2 în caz contrar.

setfont(8), psfaddtable(1), psfgettable(1), psfstriptable(1)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

9 decembrie 1999 kbd