PSFADDTABLE(1) General Commands Manual PSFADDTABLE(1)

psfaddtable - adaugă un tabel de caractere Unicode la un font de consolă

psfaddtable fișier-font fișier-tabel fișier-ieșire

psfaddtable ia un font de consolă în format .psf dat de fișier-font și îl îmbină cu tabelul de caractere Unicode dat de fișier-tabel pentru a produce un fișier de font cu un tabel de caractere încorporat, care este scris în fișier-ieșire. Un nume de fișier de intrare specificat cu „-” reprezintă intrarea standard, iar un nume de fișier de ieșire specificat cu „-” reprezintă ieșirea standard. În cazul în care fișier-font conține deja un tabel de caractere încorporat, acesta este ignorat.

Fiecare linie din fișierul fișier-tabel trebuie să fie goală, să conțină un comentariu (precedat de #) sau să conțină o secvență de numere în format zecimal (implicit), octal (precedat de 0) sau hexazecimal (precedat de 0x), separate prin spații sau tabulatoare. Primul număr de pe fiecare linie indică slotul de pictograme din fontul la care se face referire; acesta este cuprins între 0 și 0xff pentru un font de 256 de caractere și între 0 și 0x1ff pentru un font de 512 caractere. Orice numere ulterioare de pe aceeași linie sunt coduri Unicode care corespund cu acest slot de pictograme specific. În loc de un singur Unicode, se poate avea o secvență de coduri Unicode separate prin virgule, pentru a indica faptul că pictograma reprezintă simbolul compus corespunzător. Este permisă existența mai multor linii pentru aceeași pictogramă.

setfont(8), psfgettable(1), psfstriptable(1), psfxtable(1)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

25 octombrie 1994 kbd