PAUSE(2) Linux Programmeurs Handleiding PAUSE(2)

pause - wacht op signaal

#include <unistd.h>
int pause(void);

De pause() systeem aanroep zorgt dat het aanroepende proces (of thread) gaat slapen totdat een signaal ontvangen wordt dat ofwel het proces beëindigd ofwel de de aanroep van een signaal-ontvangende functie veroorzaakt.

pause() voor eeuwig blokkeert tot een onderbreking, is er geen geslaagde beëindiging. Wanneer onderbroken geeft het -1 terug, en errno wordt gezet naar EINTR.

een signaal werd gevangen en de signaal-ontvangende functie terug gegeven.

POSIX.1-2001, POSIX.1-2008, SVr4, 4.3BSD.

kill(2), select(2), signal(2), sigsuspend(2)

Deze pagina is onderdeel van release 5.13 van het Linux man-pages-project. Een beschrijving van het project, informatie over het melden van bugs en de nieuwste versie van deze pagina zijn op https://www.kernel.org/doc/man-pages/ te vinden.

De Nederlandse vertaling van deze handleiding is geschreven door Jos Boersema <joshb@xs4all.nl>, Mario Blättermann <mario.blaettermann@gmail.com> en Luc Castermans <luc.castermans@gmail.com>

Deze vertaling is vrije documentatie; lees de GNU General Public License Version 3 of later over de Copyright-voorwaarden. Er is geen AANSPRAKELIJKHEID.

Indien U fouten in de vertaling van deze handleiding zou vinden, stuur een e-mail naar debian-l10n-dutch@lists.debian.org.

22 maart 2021 Linux