IPTABLES-SAVE(8) iptables 1.8.10 IPTABLES-SAVE(8)

iptables-save — scrie regulile iptables

ip6tables-save — scrie regulile iptables

iptables-save [-M program_modprobe] [-c] [-t nume-tabel] [-f nume-fișier]

ip6tables-save [-M program_modprobe] [-c] [-t nume-tabel] [-f nume-fișier]

iptables-save și ip6tables-save sunt utilizate pentru a scrie conținutul tabelului IP sau IPv6 în format ușor de analizat, fie la ieșirea standard, fie într-un fișier specificat.

Specifică ruta de acces la programul modprobe(8). În mod implicit, iptables-save va inspecta /proc/sys/kernel/modprobe pentru a determina ruta executabilului.
Specifică un nume de fișier în care să se înregistreze ieșirea. Dacă nu este specificat, iptables-save va scrie înregistrarea la ieșirea standard.
Include valorile curente ale tuturor contoarelor de pachete și de octeți la ieșire
Restricționează ieșirea la un singur tabel. În cazul în care nucleul este configurat cu încărcare automată a modulelor, se va încerca încărcarea modulului corespunzător pentru tabelul respectiv, dacă acesta nu există deja.
Dacă nu este specificat, rezultatul include toate tabelele disponibile. Nu are loc nici o încărcare a modulelor, astfel încât, pentru a include un anumit tabel în rezultat, modulul respectiv (ceva precum iptable_mangle sau ip6table_raw) trebuie să fie încărcat mai întâi.

Niciuna cunoscută din versiunea iptables-1.2.1 lansată

Harald Welte <laforge@gnumonks.org>
Rusty Russell <rusty@rustcorp.com.au>
Andras Kis-Szabo <kisza@sch.bme.hu> a contribuit la ip6tables-save.

iptables-apply(8), iptables-restore(8), iptables(8)

Ghidul iptables (iptables-HOWTO), care oferă mai multe detalii despre utilizarea iptables, ghidul NAT (NAT-HOWTO), care oferă detalii despre NAT, și ghidul netfilter-hacking (netfilter-hacking-HOWTO), care oferă detalii interne.

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

iptables 1.8.10