getgid(2) System Calls Manual getgid(2)

getgid, getegid - obține identitatea grupului

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <unistd.h>
gid_t getgid(void);
gid_t getegid(void);

getgid() returnează identificatorul de grup real al procesului apelant.

getegid() returnează identificatorul efectiv de grup al procesului apelant.

Aceste funcții au întotdeauna succes și nu modifică niciodată errno.

Pe Alpha, în loc de o pereche de apeluri de sistem getgid() și getegid(), este furnizat un singur apel de sistem getxgid(), care returnează o pereche de identificatori de grup real și efectiv. Funcțiile de învăluire getgid() și getegid() ale glibc getgid() se ocupă în mod transparent de acest lucru. A se vedea syscall(2) pentru detalii privind tabelele registrelor.

POSIX.1-2008.

POSIX.1-2001, 4.3BSD.

Apelurile de sistem originale Linux getgid() și getegid() suportau numai identificatori de grup pe 16 biți. Ulterior, Linux 2.4 a adăugat getgid32() și getegid32(), care acceptă identificatori pe 32 de biți. Funcțiile de învăluire glibc getgid() și getegid() tratează în mod transparent variațiile dintre versiunile de kernel.

getresgid(2), setgid(2), setregid(2), credentials(7)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06