PS2ASCII(1) Instrumente Ghostscript PS2ASCII(1)

ps2ascii - convertor Ghostscript din PostScript sau PDF în ASCII

ps2ascii [ intrare.ps [ ieșire.txt ] ]
ps2ascii intrare.pdf [ ieșire.txt ]

ps2ascii utilizează gs(1) pentru a extrage text ASCII din fișiere PostScript(tm) sau Adobe Portable Document Format (PDF). Dacă nu se specifică niciun fișier în linia de comandă, gs citește de la intrarea standard; dar intrarea PDF trebuie să provină dintr-un fișier numit explicit, nu de la intrarea standard. Dacă nu este specificat niciun fișier de ieșire, textul ASCII este scris la ieșirea standard.

ps2ascii nu se preocupă de codificarea fonturilor și nu se descurcă prea bine cu „kerning-ul” (spațiul dintre litere, caractere) așa că, pentru PostScript (dar nu și pentru PDF), ați putea lua în considerare pstotext (a se vedea mai jos).

Rulați „gs -h” pentru a găsi locația documentației Ghostscript în sistemul dumneavoastră, de unde puteți obține mai multe detalii.

pstotext(1), http://www.research.digital.com/SRC/virtualpaper/pstotext.html

Acest document a fost revizuit ultima dată pentru versiunea Ghostscript 10.01.2.

Artifex Software, Inc. sunt principalii întreținători ai Ghostscript. David M. Jones <dmjones@theory.lcs.mit.edu> a adus îmbunătățiri substanțiale la ps2ascii.

Traducerea în limba română a acestui manual a fost creată de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă Nicio RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

27 martie 2023 10.01.2