aio_init(3) Library Functions Manual aio_init(3)

aio_init - inițializare intrare/ieșire asincronă

Biblioteca de timp real (librt, -lrt)

#define _GNU_SOURCE         /* Consultați feature_test_macros(7) */
#include <aio.h>
void aio_init(const struct aioinit *init);

Funcția specifică GNU aio_init() permite apelantului să furnizeze sugestii de reglare pentru implementarea glibc POSIX AIO. Utilizarea acestei funcții este opțională, dar, pentru a fi eficientă, trebuie apelată înainte de a utiliza orice altă funcție din API POSIX AIO.

Informațiile de reglare sunt furnizate în memoria tampon indicată de argumentul init. Această memorie tampon are o structură de forma următoare:


struct aioinit {

int aio_threads; /* Numărul maxim de fire */
int aio_num; /* Numărul de cereri simultane preconizate
int aio_locks; /* Neutilizat */
int aio_usedba; /* Neutilizat */
int aio_debug; /* Neutilizat */
int aio_numusers; /* Neutilizat */
int aio_idle_time; /* Numărul de secunde înainte de terminarea firului
tinactiv (de la glibc 2.2) */
int aio_reserved; z };

Următoarele câmpuri sunt utilizate în structura aioinit:

Acest câmp specifică numărul maxim de fire de lucrare care pot fi utilizate de către implementare. În cazul în care numărul de operații de intrare/ieșire în curs de desfășurare depășește această limită, operațiile în exces vor fi puse în coadă până când se eliberează un fir de lucrare. Dacă acest câmp este specificat cu o valoare mai mică de 1, se utilizează valoarea 1. Valoarea implicită este 20.
Acest câmp trebuie să precizeze numărul maxim de solicitări de intrări și ieșiri simultane pe care apelantul se așteaptă să le pună în coadă. În cazul în care se specifică o valoare mai mică de 32 pentru acest câmp, aceasta este rotunjită la 32. Valoarea implicită este 64.
Acest câmp specifică timpul, exprimat în secunde, în care un fir de lucrare trebuie să aștepte alte cereri înainte de a se încheia, după ce a finalizat o cerere anterioară. Valoarea implicită este 1.

GNU.

glibc 2.1.

aio(7)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost creată de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă Nicio RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

30 martie 2023 Pagini de manual de Linux 6.05.01