WUMP(6) Games Manual WUMP(6)

wumpvânează-l pe wumpus într-o peșteră subterană

wump [-a săgeți] [-b lilieci] [-p gropi] [-r încăperi] [-t tuneluri]

Jocul wump se bazează pe un joc fantezist prezentat pentru prima dată în paginile revistei în 1973. În „Hunt the Wumpus” (Vânează-l pe Wumpus) sunteți plasat într-o peșteră construită din mai multe camere diferite, toate interconectate prin tuneluri. Căutarea ta constă în găsirea și împușcarea maleficului Wumpus care locuiește în altă parte a peșterii, fără a intra în vreo groapă sau fără a-ți consuma rezerva limitată de săgeți.

Opțiunile sunt următoarele:

Specifică numărul de săgeți magice pe care le primește aventurierul. Valoarea implicită este cinci.
Specifică numărul de încăperi din peșteră care conțin lilieci. Valoarea implicită este trei.
Specifică numărul de încăperi din peșteră care conțin gropi fără fund. Valoarea implicită este trei.
Specifică numărul de încăperi din peșteră. Dimensiunea implicită a peșterii este de douăzeci de camere.
Specifică numărul de tuneluri care leagă fiecare încăpere din peșteră de o altă încăpere. Atenție, prea multe tuneluri într-o peșteră mică pot provoca cu ușurință prăbușirea acesteia! Încăperea implicită a peșterii are trei tuneluri către alte încăperi.

În timp ce te plimbi prin peșteră, vei observa că, deși există tuneluri peste tot, există unele ciudățenii misterioase în topologia peșterii, inclusiv unele tuneluri care merg de la o încăpere la alta, dar nu neapărat înapoi! De asemenea, cele mai supărătoare dintre toate sunt și încăperile care adăpostesc un număr mare de lilieci, care, dacă sunt deranjați, te vor prinde în masă și te vor muta într-o altă porțiune a peșterii (inclusiv în cele care conțin gropi fără fund, moarte sigură pentru exploratorii neavizați).

Din fericire, nu intri în peșteră fără arme sau unelte și, de fapt, cele mai mari ajutoare ale tale sunt simțurile; adesea poți simți mirosul destul de urât mirositor al lui Wumpus până la încăperi distanță și poți simți întotdeauna curenții de aer creați de ocazionalele gropi fără fund și poți auzi foșnetul liliecilor din peșterile în care ar putea dormi.

Pentru a-l omorî pe wumpus, va trebui să îl împuști cu una dintre săgețile tale magice. Din fericire, nu trebuie să fiți în aceeași încăpere cu creatura, ci puteți trage săgeata de la o distanță de trei sau patru încăperi!

Când tragi o săgeată, o faci introducând o listă de încăperi în care ai vrea ca aceasta să se îndrepte. Dacă la un moment dat, în timpul călătoriei sale, nu poate găsi un tunel către încăperea pe care ați specificat-o din încăperea în care se află, va zbura la întâmplare în josul unuia dintre tuneluri, posibil, dacă sunteți foarte ghinionist, chiar să zboare înapoi în încăperea în care vă aflați și să vă lovească!

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net

31 mai 1993 Linux 6.8.2-arch2-1