WRITE(1) Käyttäjän sovellukset WRITE(1)

write - lähetä viesti toiselle käyttäjälle

write käyttäjä [ttynimi]

write mahdollistaa kommunikoinnin toisten käyttäjien kanssa kopioimalla rivejä sinun päätteeltäsi heidän päätteilleen.

Kun käytät write -komentoa, käyttäjä jolle olet kirjoittamassa saa seuraavan kaltaisen viestin:

Message from nimesi@koneesi on päätteesi at hh:mm ...

Kaikki tämän jälkeen syöttämäsi rivit kopioidaan määritetyn käyttäjän päätteelle. Jos toinen käyttäjä haluaa vastata, hänen on käytettävä myös write'ia.

Kun olet valmis, kirjoita rivinloppu- tai keskeytysmerkki. Toinen käyttäjä näkee viestin EOF, joka kertoo keskustelun loppuneen.

You can prevent people (other than the superuser) from writing to you with the mesg(1) command. Some commands, for example nroff(1) and pr(1), may automatically disallow writing, so that the output they produce isn’t overwritten.

Jos käyttäjä, jolle haluat kirjoittaa, on kirjautuneena useammalla kuin yhdellä päätteellä, voit määrittää mihin päätteeseen haluat kirjoittaa. Määritys tapahtuu antamalla päätteen nimi toisena optiona write -komennolle. Vaihtoehtoisesti voit antaa writen valita yhden päätteistä - se valitsee päätteen jolla on lyhyin toimettomuusaika. Jos käyttäjä on kirjautuneena palvelimelle sekä työpaikaltaan että kotoaan, viesti menee oikeaan paikkaan.

Perinteinen tapa kirjoitettaessa jollekulle on, että jono -o, joko rivin lopussa tai rivillä yksinään, tarkoittaa että on toisen henkilön vuoro puhua. Jono oo tarkoittaa, että henkilö uskoo keskustelun olevan ohi.

-h, --help

Näytä tämä ohje ja poistu.

-V, --version

Tulosta versiotiedot ja poistu.

A write -komento ilmestyi AT&T UNIXin versiossa 6.

mesg(1), talk(1), who(1)

For bug reports, use the issue tracker at https://github.com/util-linux/util-linux/issues.

The write command is part of the util-linux package which can be downloaded from Linux Kernel Archive https://www.kernel.org/pub/linux/utils/util-linux/.

Tämän käsikirjan suomenkielisen käännöksen tekivät Lauri Nurmi <lanurmi@kauhajoki.fi>

Tämä käännös on ilmainen dokumentaatio; katso tekijänoikeusehdot GNU General Public License -versiosta 3 tai uudemmasta. Emme ota vastuuta.

11. toukokuuta 2022 util-linux 2.38.1