wcsncmp(3) Library Functions Manual wcsncmp(3)

wcsncmp - compară două șiruri de caractere late de mărime fixă

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <wchar.h>
int wcsncmp(const wchar_t șir1[.n], const wchar_t șir2[.n], size_t n);

Funcția wcsncmp() este echivalentul în caractere late al funcției strncmp(3). Aceasta compară șirul de caractere late indicat de șir1 și șirul de caractere late indicat de șir2, dar cel mult n caractere late din fiecare șir. În fiecare șir, comparația se extinde numai până la prima apariție a unui caracter lat nul (L'\0'), dacă există.

Funcția wcsncmp() returnează zero dacă șirurile de caractere late de la șir1 și șir2, trunchiate la cel mult lungimea n, sunt egale. Returnează un număr întreg mai mare decât zero dacă la prima poziție diferită i (i < n), caracterul lat corespunzător șir1[i] este mai mare decât șir2[i]. Returnează un număr întreg mai mic decât zero dacă la prima poziție diferită i (i < n), caracterul larg corespunzător șir1[i] este mai mic decât șir2[i].

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
wcsncmp() Siguranța firelor MT-Safe

C11, POSIX.1-2008.

POSIX.1-2001, C99.

strncmp(3), wcsncasecmp(3)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06