SSH-KEYSIGN(8) System Manager's Manual SSH-KEYSIGN(8)

ssh-keysignAsistentul OpenSSH pentru autentificarea bazată pe gazdă

ssh-keysign

ssh-keysign este utilizat de ssh(1) pentru a accesa cheile locale ale gazdei și pentru a genera semnătura digitală necesară în timpul autentificării bazate pe gazdă.

ssh-keysign este dezactivat în mod implicit și poate fi activat numai în fișierul de configurare globală a clientului /etc/ssh/ssh_config prin fixarea opțiunii EnableSSHKeysign la “yes”.

ssh-keysign nu este destinat să fie invocat de către utilizator, ci de către ssh(1). Consultați ssh(1) și sshd(8) pentru mai multe informații despre autentificarea bazată pe gazdă.

/etc/ssh/ssh_config
Controlează dacă ssh-keysign este activat.
/etc/ssh/ssh_host_dsa_key
 
/etc/ssh/ssh_host_ecdsa_key
 
/etc/ssh/ssh_host_ed25519_key
 
/etc/ssh/ssh_host_rsa_key
Aceste fișiere conțin părțile private ale cheilor gazdă utilizate pentru a genera semnătura digitală. Ar trebui să fie deținute de root, să poată fi citite numai de root și să nu fie accesibile altor persoane. Deoarece pot fi citite numai de root, ssh-keysign trebuie să fie set-uid root dacă se utilizează autentificarea bazată pe gazdă.
/etc/ssh/ssh_host_dsa_key-cert.pub
 
/etc/ssh/ssh_host_ecdsa_key-cert.pub
 
/etc/ssh/ssh_host_ed25519_key-cert.pub
 
/etc/ssh/ssh_host_rsa_key-cert.pub
În cazul în care aceste fișiere există, se presupune că ele conțin informații despre certificatele publice care corespund cheilor private de mai sus.

ssh(1), ssh-keygen(1), ssh_config(5), sshd(8)

ssh-keysign a apărut prima dată în OpenBSD 3.2.

Markus Friedl <markus@openbsd.org>

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net

$Mdocdate: 31 martie 2022 $ Linux 6.8.2-arch2-1