DIMENSIUNE(1) | Instrumente pentru dezvoltare(programare) GNU | DIMENSIUNE(1) |
NUME
size - listează dimensiunile secțiunilor și dimensiunea totală a fișierelor binare
SINOPSIS
size
[-A|-B|-G|--format=compatibilitate]
[--help]
[-d|-o|-x|--radix=număr]
[--common]
[-t|--totals]
[--target=nume-bfd] [-V|--version]
[-f]
[fișier-obiect...]
DESCRIERE
Ustensila GNU size listează dimensiunile secțiunilor și dimensiunea totală pentru fiecare dintre fișierele binare fișier-obiect din lista sa de argumente. În mod implicit, este generată o linie de ieșire pentru fiecare fișier sau pentru fiecare modul, dacă fișierul este o arhivă.
fișier-obiect... sunt fișierele care urmează să fie examinate. Dacă nu este specificat niciunul, se va utiliza în schimb fișierul „a.out”.
OPȚIUNI
Opțiunile din linia de comandă au următoarele semnificații:
- -A
- -B
- -G
- --format=compatibilitate
- Folosind una dintre aceste opțiuni, puteți alege dacă
ieșirea din GNU size seamănă cu ieșirea
din System V size (folosind -A, sau --format=sysv),
sau Berkeley size (folosind -B, sau
--format=berkeley). Formatul implicit este formatul de o linie
asemănător cu cel de la Berkeley. Alternativ, puteți
alege ieșirea în format GNU (utilizând -G, sau
--format=gnu), acesta este similar cu formatul de ieșire de
la Berkeley, dar dimensiunile sunt numărate diferit.
Iată un exemplu de format Berkeley (implicit) al ieșirii din size:
$ size --format=Berkeley ranlib size text date bss zec hex nume-fișier 294880 81920 11592 388392 5ed28 ranlib 294880 81920 11888 388688 5ee50 size
Numărătoarele de ieșire în stil Berkeley citesc numai datele din coloana „text”, nu și din coloana „date”, coloanele „zec” și „hex” afișează suma coloanelor „text”, „date” și „bss” în zecimal și, respectiv, hexazecimal.
În formatul GNU se citesc numai datele din coloana „date”, nu și din coloana „text”, și afișează doar suma coloanelor „text”, „date” și „bss” o singură dată, în coloana „total”. Opțiunea --radix poate fi utilizată pentru a schimba baza numerică pentru toate coloanele. Iată aceleași date afișate cu convențiile GNU:
$ size --format=GNU ranlib size text date bss total nume-fișier 279880 96920 11592 388392 ranlib 279880 96920 11888 388688 size
Acestea sunt aceleași date, dar afișate mai aproape de convențiile System V:
$ size --format=SysV ranlib size ranlib : section size addr .text 294880 8192 .data 81920 303104 .bss 11592 385024 Total 388392 size : section size addr .text 294880 8192 .data 81920 303104 .bss 11888 385024 Total 388688
- --help
- -h
- -H
- -?
- Afișează un rezumat al argumentelor și opțiunilor posibile.
- -d
- -o
- -x
- --radix=număr
- Utilizând una dintre aceste opțiuni, puteți controla dacă dimensiunea fiecărei secțiuni este dată în zecimal (-d, sau --radix=10); octal (-o, sau --radix=8); sau hexazecimal (-x, sau --radix=16). În --radix=număr, sunt acceptate doar cele trei valori (8, 10, 16). Dimensiunea totală este întotdeauna dată în două baze; zecimal și hexazecimal pentru ieșirea -d sau -x, sau octal și hexazecimal dacă utilizați -o.
- --common
- Afișează dimensiunea totală a simbolurilor comune din fiecare fișier. În cazul utilizării formatului Berkeley sau GNU, acestea sunt incluse în dimensiunea „bss”.
- -t
- --totals
- Afișează totalurile tuturor obiectelor listate (numai în modul format Berkeley sau GNU).
- --target=nume-bfd
- Specifică faptul că formatul codului obiect pentru fișier-obiect este nume-bfd. Este posibil ca această opțiune să nu fie necesară; size poate recunoaște automat multe formate.
- -v
- -V
- --version
- Afișează numărul versiunii lui size.
- -f
- Ignorată. Această opțiune este utilizată de alte versiuni ale programului size, dar nu este acceptată de versiunea GNU Binutils.
- @fișier
- Citește opțiunile liniei de comandă din
fișier. Opțiunile citite sunt inserate în
locul opțiunii originale @fișier. Dacă
fișier nu există sau nu poate fi citit, atunci
opțiunea va fi tratată literal și nu va fi
eliminată.
Opțiunile din fișier sunt separate prin spații albe. Un caracter de spațiere poate fi inclus într-o opțiune prin includerea întregii opțiuni între ghilimele simple sau duble. Orice caracter (inclusiv o bară oblică inversă) poate fi inclus prin prefixarea caracterului care urmează să fie inclus cu o bară oblică inversă. fișier poate conține la rândul său opțiuni @fișier suplimentare; orice astfel de opțiuni vor fi procesate în mod recursiv.
CONSULTAȚI ȘI
ar(1), objdump(1), readelf(1), și intrările Info pentru binutils.
DREPTURI DE AUTOR
Drepturi de autor © 1991-2024 Free Software Foundation, Inc.
Se acordă permisiunea de a copia, distribui și/sau modifica acest document în conformitate cu termenii Licenței GNU Free Documentation, versiunea 1.3 sau orice versiune ulterioară publicată de Free Software Foundation; fără secțiuni invariante, fără texte de copertă și fără texte de contra copertă. O copie a licenței este inclusă în secțiunea intitulată „GNU Free Documentation License”.
TRADUCERE
Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>
Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.
Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.
7 mai 2024 | binutils-2.42.0 |