sched_get_priority_max(2) System Calls Manual sched_get_priority_max(2)

sched_get_priority_max, sched_get_priority_min - obține intervalul static de priorități

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <sched.h>
int sched_get_priority_max(int politica);
int sched_get_priority_min(int politica);

sched_get_priority_max() returnează valoarea maximă a priorității care poate fi utilizată cu algoritmul de planificare identificat de politica. sched_get_priority_min() returnează valoarea minimă a priorității care poate fi utilizată cu algoritmul de planificare identificat de politica. Valorile politica acceptate sunt SCHED_FIFO, SCHED_RR, SCHED_OTHER, SCHED_BATCH, SCHED_IDLE și SCHED_DEADLINE. Mai multe detalii despre aceste politici pot fi găsite în sched(7).

Procesele cu valori numerice de prioritate mai mari sunt programate înaintea proceselor cu valori numerice de prioritate mai mici. Astfel, valoarea returnată de sched_get_priority_max() va fi mai mare decât valoarea returnată de sched_get_priority_min().

Linux permite intervalul de priorități statice de la 1 la 99 pentru politicile SCHED_FIFO și SCHED_RR, iar prioritatea 0 pentru celelalte politici. Domeniile de prioritate de planificare pentru diferitele politici nu pot fi modificate.

Intervalul de priorități de planificare poate varia pe alte sisteme POSIX, astfel încât este o idee bună pentru aplicațiile portabile să utilizeze un interval de priorități virtuale și să îl coreleze cu intervalul dat de sched_get_priority_max() și sched_get_priority_min() POSIX.1 necesită un interval de cel puțin 32 între valorile maxime și minime pentru SCHED_FIFO și SCHED_RR.

Sistemele POSIX pe care sched_get_priority_max() și sched_get_priority_min() sunt disponibile definesc _POSIX_PRIORITY_SCHEDULING în <unistd.h>.

În caz de succes, sched_get_priority_max() și sched_get_priority_min() returnează valoarea maximă/minimă a priorității pentru politica de planificare menționată. În caz de eroare, se returnează -1, iar errno este configurată pentru a indica eroarea.

Argumentul politica nu identifică o politică de planificare definită.

POSIX.1-2008.

POSIX.1-2001.

sched_getaffinity(2), sched_getparam(2), sched_getscheduler(2), sched_setaffinity(2), sched_setparam(2), sched_setscheduler(2), sched(7)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06