sane-artec_eplus48u(5) SANE sane-artec_eplus48u(5)

sane-artec_eplus48u - backend SANE pentru scanerul Artec E+ 48U și pentru modelele rebotezate.

Biblioteca sane-artec_eplus48u implementează un controlor SANE (Scanner Access Now Easy) care oferă acces la mai multe scanere USB plate care utilizează chipset-ul GT6816, cum ar fi Artec E+ 48U. Aceste scanere au un senzor de imagine de contact (CIS).

O listă completă a dispozitivelor acceptate poate fi găsită la adresa http://www.sane-project.org/sane-supported-devices.html.

Acesta este un software ALPHA. Mai ales dacă testați scanere noi sau netestate, țineți la îndemână ștecherul scanerului și scoateți-l din priză, dacă capul de scanare se lovește la capătul zonei de scanare.

Dacă dețineți un scaner, altul decât cele menționate în listă, care funcționează cu acest controlor, vă rugăm să ne anunțați acest lucru trimițându-ne numele exact al modelului de scaner și ID-urile de fabricant și de produs USB (de exemplu, din /proc/bus/usb/devices, sane-find-scanner(1) sau syslog). Chiar dacă numele scanerului este doar puțin diferit de modelele menționate mai sus, vă rog să mă anunțați.

Dacă este instalată libusb-0.1.6 sau o versiune ulterioară, această secțiune poate fi omisă. Scanerul ar trebui să fie găsit de sane-find-scanner(1) fără alte acțiuni. Pentru stabilirea permisiunilor și informații generale despre USB, consultați sane-usb(5).

Atunci când utilizați modulul de scanare, este necesar un nucleu Linux 2.4.12 sau mai nou.

FIȘIER FIRMWARE

Aveți nevoie de un fișier firmware pentru scanerul dumneavoastră. Acesta este un mic fișier care conține un software care va fi încărcat în memoria scanerului. Pentru scanerele menționate mai sus, se numește de obicei Artec48.usb sau 1200.usb. Îl puteți găsi pe CD-ul de instalare furnizat de producător, în mod normal în directorul Win98, WinMe sau similar. Dacă controlorul Windows este instalat pe calculatorul dumneavoastră, atunci puteți găsi fișierul firmware și în c:288vers.

Conținutul fișierului artec_eplus48u.conf este o listă de linii usb care conțin ID-urile fabricantului și produsului care corespund scanerelor USB. Fișierul poate conține, de asemenea, linii de opțiuni. Liniile goale și liniile care încep cu un simbol hash (#) sunt ignorate. Scanerele sunt detectate automat prin declarațiile usb vendor_id product_id care sunt deja incluse în artec_eplus48u.conf „vendor_id” și „product_id” sunt numere hexazecimale care identifică scanerul.

Fiecare secțiune usb poate avea opțiuni suplimentare.

Ruta către fișierul firmware. Această opțiune este obligatorie.
Acestea sunt valorile gamma implicite. Dacă stabiliți opțiunea „Defaults” cu o interfață, atunci opțiunile gamma sunt restabilite la valorile specificate aici.
Acestea sunt valorile implicite pentru compensare și timpul de expunere. Le puteți modifica (de exemplu, pentru a accelera calibrarea) dacă nu doriți să salvați permanent datele de calibrare.
În mod implicit, scanerul este raportat ca fiind „Artec E+ 48U”. Dacă nu vă place acest lucru, de exemplu, pentru că aveți un Tevion MD 9693, modificați opțiunile în consecință.

/usr/local/etc/sane.d/artec_eplus48u.conf
Fișierul de configurare al controlorului (a se vedea, de asemenea, descrierea SANE_CONFIG_DIR de mai jos).
/usr/local/lib/sane/libsane-artec_eplus48u.a
Biblioteca statică care implementează acest controlor.
/usr/local/lib/sane/libsane-artec_eplus48u.so
Biblioteca partajată care implementează acest controlor (prezentă pe sistemele care acceptă încărcare dinamică).

Această variabilă de mediu specifică lista de directoare care pot conține fișierul de configurare. În sistemele *NIX, directoarele sunt separate prin două puncte („:”), în OS/2, ele sunt separate prin punct și virgulă („;”). Dacă această variabilă nu este definită, fișierul de configurare este căutat în două directoare implicite: mai întâi, în directorul de lucru curent („.”) și apoi în /etc/sane.d. În cazul în care valoarea variabilei de mediu se termină cu caracterul de separare a directoarelor, atunci directoarele implicite sunt căutate după directoarele specificate în mod explicit. De exemplu, dacă se stabilește SANE_CONFIG_DIR la „/tmp/config:”, vor fi căutate directoarele tmp/config, . și /etc/sane.d (în această ordine).
Dacă biblioteca a fost compilată cu suportul de depanare activat, această variabilă de mediu controlează nivelul de depanare pentru acest controlor. Nivelurile mai mari de depanare cresc cantitatea de detalii informative a ieșirii.

Exemplu: export SANE_DEBUG_ARTEC_EPLUS48U=3

sane(7), sane-usb(5)

Michael Herder.
Acest controlor se bazează pe programul de testare gt68xx scris de Sergey Vlasov, Andreas Nowack și David Stevenson. Mulțumim tuturor celor care au testat controlorul sau au raportat erori.
Această pagină de manual se bazează pe pagina de manual sane-gt68xx(5), scrisă de Henning Meier-Geinitz.

Acest controlor a fost testat numai pe Linux. Dacă îl utilizați pe o altă platformă, vă rugăm să ne contactați.

Interpolarea cu 1200 dpi este slabă.

Suportul pentru butoane lipsește din cauza lipsei de suport în SANE.

Vă rugăm să ne contactați dacă găsiți o eroare: http://www.sane-project.org/bugs.html.

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

11 iulie 2008