mmove(1) General Commands Manual mmove(1)

mmove - mută sau redenumește un fișier sau un subdirector MSDOS

Această pagină de manual a fost generată automat din documentația „texinfo” a «mtools» și este posibil să nu fie în întregime exactă sau completă. Pentru detalii, consultați sfârșitul acestei pagini de manual.

Comanda mmove este utilizată pentru a redenumi sau a muta un fișier sau un subdirector MS-DOS existent. Sintaxa sa este:

mmove [-v] [-D opțiune-„nume_conflictual”] fișier-sursă fișier-țintă
mmove [-v]  [-D opțiune-„nume_conflictual”] fișier-sursă [ fișiere-sursă... ] director-țintă

mmove mută sau redenumește un fișier sau un subdirector MS-DOS existent. Spre deosebire de versiunea MS-DOS a MOVE, mmove poate muta subdirectoare. Fișierele sau directoarele pot fi mutate numai în cadrul unui sistem de fișiere. Datele nu pot fi mutate din MS-DOS în Unix sau invers. Dacă omiteți litera de unitate din fișierul sau directorul țintă, se presupune aceeași literă ca pentru sursă. Dacă omiteți litera de unitate din toți parametrii, se presupune în mod implicit unitatea a:.

Documentația texinfo de Mtools

Această pagină de manual a fost generată automat din documentația texinfo a „mtools”. Cu toate acestea, acest proces este doar aproximativ, iar unele elemente, cum ar fi referințele încrucișate, notele de subsol și indicii, se pierd în acest proces de conversie. Într-adevăr, aceste elemente nu au o reprezentare adecvată în formatul paginii de manual. În plus, nu toate informațiile au fost convertite în versiunea pentru pagina de manual. Prin urmare, vă sfătuiesc cu tărie să folosiți documentul texinfo original. Consultați sfârșitul acestei pagini de manual pentru instrucțiuni privind modul de vizualizare a documentului texinfo.

*   
Pentru a genera o copie imprimabilă din documentul texinfo, executați următoarele comenzi:
    ./configure; make dvi; dvips mtools.dvi

*   
Pentru a genera o copie html, executați:
    ./configure; make html

Un fișier html preconstruit poate fi găsit la adresa `http://www.gnu.org/software/mtools/manual/mtools.html'

*   
Pentru a genera o copie info (care poate fi răsfoită folosind modul info al lui emacs), executați:
    ./configure; make info

Documentul texinfo arată cel mai bine atunci când este imprimat sau în format html. Într-adevăr, în versiunea info, anumite exemple sunt greu de citit din cauza convențiilor de folosire a ghilimelelor utilizate în «info».

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

21 martie 2023 mtools-4.0.43