mlabel(1) General Commands Manual mlabel(1)

mlabel - creează o etichetă de volum MSDOS

Această pagină de manual a fost generată automat din documentația „texinfo” a «mtools» și este posibil să nu fie în întregime exactă sau completă. Pentru detalii, consultați sfârșitul acestei pagini de manual.

Comanda mlabel adaugă o etichetă de volum la un disc. Sintaxa sa este:

mlabel [-vcsn] [-N serial] unitatea:[eticheta-nouă]

mlabel afișează eticheta volumului curent, dacă este prezentă. Dacă nu se dă eticheta-nouă și dacă nu este prezentă nici opțiunea c și nici opțiunea s, se solicită utilizatorului o nouă etichetă de volum. Pentru a șterge o etichetă de volum existentă, se apasă «return» la solicitarea de introducere.

Eticheta este limitată la 11 caractere de un singur octet, de exemplu: Nume1234567.

Se acordă o atenție rezonabilă pentru a crea o etichetă de volum MS-DOS valabilă. Dacă este specificată o etichetă nevalidă, mlabel modifică eticheta (și afișează noua etichetă dacă este activat modul de afișare detaliată a informațiilor). mlabel returnează 0 în caz de succes sau 1 în caz de eșec.

mlabel acceptă următoarele opțiuni:

Șterge o etichetă existentă, fără a întreba utilizatorul
Afișează eticheta existentă, fără a solicita utilizatorului una nouă.
Atribuie un nou număr de serie (aleatoriu) discului
Stabilește numărul de serie furnizat. Numărul de serie trebuie furnizat ca număr hexazecimal din 8 cifre, fără spații.

Documentația texinfo de Mtools

Această pagină de manual a fost generată automat din documentația texinfo a „mtools”. Cu toate acestea, acest proces este doar aproximativ, iar unele elemente, cum ar fi referințele încrucișate, notele de subsol și indicii, se pierd în acest proces de conversie. Într-adevăr, aceste elemente nu au o reprezentare adecvată în formatul paginii de manual. În plus, nu toate informațiile au fost convertite în versiunea pentru pagina de manual. Prin urmare, vă sfătuiesc cu tărie să folosiți documentul texinfo original. Consultați sfârșitul acestei pagini de manual pentru instrucțiuni privind modul de vizualizare a documentului texinfo.

*   
Pentru a genera o copie imprimabilă din documentul texinfo, executați următoarele comenzi:
    ./configure; make dvi; dvips mtools.dvi

*   
Pentru a genera o copie html, executați:
    ./configure; make html

Un fișier html preconstruit poate fi găsit la adresa `http://www.gnu.org/software/mtools/manual/mtools.html'

*   
Pentru a genera o copie info (care poate fi răsfoită folosind modul info al lui emacs), executați:
    ./configure; make info

Documentul texinfo arată cel mai bine atunci când este imprimat sau în format html. Într-adevăr, în versiunea info, anumite exemple sunt greu de citit din cauza convențiilor de folosire a ghilimelelor utilizate în «info».

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

21 martie 2023 mtools-4.0.43