malloc_trim(3) Library Functions Manual malloc_trim(3)

malloc_trim - eliberează memoria liberă din grămadă (heap)

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <malloc.h>
int malloc_trim(size_t pad);

Funcția malloc_trim() încearcă să elibereze memoria liberă din grămadă (prin apelarea sbrk(2) sau madvise(2) cu argumente adecvate).

Argumentul pad specifică cantitatea de spațiu liber care trebuie lăsată netăiată în partea de sus a grămezii. În cazul în care acest argument este 0, se păstrează doar cantitatea minimă de memorie în partea de sus a grămezii (de exemplu, o pagină sau mai puțin). Un argument diferit de zero poate fi utilizat pentru a menține o anumită cantitate de spațiu în partea de sus a grămezii, pentru a permite efectuarea de alocări viitoare fără a fi necesară extinderea grămezii cu sbrk(2).

Funcția malloc_trim() returnează 1 dacă memoria a fost efectiv eliberată înapoi în sistem sau 0 dacă nu a fost posibil să se elibereze nicio memorie.

Nu sunt definite erori.

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
malloc_trim() Siguranța firelor MT-Safe

GNU.

glibc 2.0.

Numai grămada principală (utilizând sbrk(2)) respectă argumentul pad; grămezile firelor de execuție nu respectă acest lucru.

Începând cu glibc 2.8, această funcție eliberează memoria în toate ariile și în toate bucățile cu pagini întregi libere.

Înainte de glibc 2.8, această funcție elibera numai memoria din partea de sus a grămezii în aria principală.

sbrk(2), malloc(3), mallopt(3)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06