fwide(3) Library Functions Manual fwide(3)

fwide - stabilește și determină orientarea unui flux FILE

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <wchar.h>
int fwide(FILE *flux, int mod);
Cerințe pentru macrocomenzi de testare a caracteristicilor pentru glibc (consultați feature_test_macros(7)):

fwide():

    _XOPEN_SOURCE >= 500 || _ISOC99_SOURCE
        || _POSIX_C_SOURCE >= 200112L

Atunci când mod este zero, funcția fwide() determină orientarea curentă a flux. Aceasta returnează o valoare pozitivă dacă flux este orientat pe caractere late, adică dacă este permisă intrarea/ieșirea pe caractere late, dar nu este permisă intrarea/ieșirea de caractere. Aceasta returnează o valoare negativă dacă flux este orientat pe octeți—adică dacă este permisă intrarea/ieșirea pe caractere, dar nu este permisă intrarea/ieșirea pe caractere late. Aceasta returnează zero dacă flux nu are încă o orientare; în acest caz, următoarea operațiune de intrare/ieșire ar putea schimba orientarea (la orientarea pe octeți, dacă este o operațiune de intrare/ieșire pe caractere, sau la orientarea pe caractere late, dacă este o operațiune de intrare/ieșire pe caractere late).

Odată ce un flux are o orientare, aceasta nu mai poate fi modificată și persistă până când fluxul este închis.

Atunci când mod este diferit de zero, funcția fwide() încearcă mai întâi să stabilească orientarea lui flux (la orientarea pe caractere late, dacă mod este mai mare decât 0, sau la orientarea pe octeți, dacă mod este mai mică decât 0). Apoi returnează o valoare care denotă orientarea curentă, ca mai sus.

Funcția fwide() returnează orientarea fluxului, după o eventuală modificare a acesteia. O valoare de returnare pozitivă înseamnă că este orientat pe caractere late. O valoare de returnare negativă înseamnă că este orientat pe octeți. O valoare de revenire zero înseamnă nehotărât.

C11, POSIX.1-2008.

POSIX.1-2001, C99.

Ieșirea caracterelor late către un flux orientat pe octeți poate fi efectuată prin intermediul funcției fprintf(3) cu directivele %lc și %ls.

Ieșirea orientată pe caractere către un flux orientat pe caractere late poate fi efectuată prin intermediul funcției fwprintf(3) cu directivele %c și %s.

fprintf(3), fwprintf(3)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06