fclose(3) Library Functions Manual fclose(3)

fclose - închide un flux de date

Biblioteca C standard (libc, -lc)

#include <stdio.h>
int fclose(FILE *flux-date);

Funcția fclose() golește fluxul indicat de flux-date (scriind orice date de ieșire în memoria tampon folosind fflush(3)) și închide descriptorul de fișier subiacent.

La finalizarea cu succes, se returnează 0. În caz contrar, se returnează EOF (sfârșit de fișier), iar errno este configurată pentru a indica eroarea. În oricare dintre cazuri, orice acces ulterior (inclusiv un alt apel al fclose()) la flux are ca rezultat un comportament nedefinit.

Descriptorul de fișier care stă la baza flux-date nu este valid.

Funcția fclose() poate, de asemenea, să eșueze și să stabilească errno pentru oricare dintre erorile specificate pentru rutinele close(2), write(2) sau fflush(3).

Pentru o explicație a termenilor folosiți în această secțiune, a se vedea attributes(7).

Interfață Atribut Valoare
fclose() Siguranța firelor MT-Safe

C11, POSIX.1-2008.

C89, POSIX.1-2001.

Rețineți că fclose() golește numai memoriile tampon din spațiul utilizatorului furnizate de biblioteca C. Pentru a se asigura că datele sunt stocate fizic pe disc, memoriile tampon din nucleu trebuie să fie și ele golite, de exemplu, cu sync(2) sau fsync(2).

close(2), fcloseall(3), fflush(3), fileno(3), fopen(3), setbuf(3)

Traducerea în limba română a acestui manual a fost făcută de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă NICIO RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

31 octombrie 2023 Pagini de manual de Linux 6.06