LOCALE::PO4A::DIA.3PM(1) User Contributed Perl Documentation LOCALE::PO4A::DIA.3PM(1)

Locale::Po4a::Dia - niet-gecomprimeerde Dia-diagrammen converteren van/naar PO-bestanden

Het doel van het project po4a (PO voor alles) is om de vertaalwerkzaamheden (en interessanter nog, het onderhoud van vertalingen) te vergemakkelijken met behulp van gettext-hulpmiddelen in domeinen waarin deze niet meteen verwacht worden, zoals documentatie.

Locale::Po4a::Dia is een module ter ondersteuning van de vertaling van diagrammen in de niet-gecomprimeerde Dia-indeling naar andere [menselijke] talen.

U kunt Dia (de grafische editor voor deze diagrammen) krijgen van:
http://www.gnome.org/projects/dia/

Deze module vertaalt enkel niet-gecomprimeerde Dia-diagrammen. U kunt diagrammen met Dia zelf in niet-gecomprimeerde vorm opslaan door in het dialoogvenster "Diagram Opslaan" "Diagrambestanden comprimeren" uit te vinken.

Een andere mogelijkheid is de dia-bestanden aan de commandoregel decomprimeren met:
gunzip < originele.dia > gedecomprimeerde.dia

Deze module is volledig functioneel, omdat ze gebaseerd is op de module Locale::Po4a::Xml. Ze definieert enkel de vertaalbare tags (<dia:string>) en filtert de interne tekenreeksen (de inhoud van de tag <dia:diagramdata>), welke voor de vertaling oninteressant zijn.

Locale::Po4a::TransTractor(3pm), Locale::Po4a::Xml(3pm), po4a(7)

Jordi Vilalta <jvprat@gmail.com>

Copyright © 2004 Jordi Vilalta <jvprat@gmail.com>

Dit programma is vrije software; u kunt het verder verspreiden en/of aanpassen onder de bepalingen van de GPL v2.0 of recenter (zie het bestand COPYING).

2024-06-08 perl v5.38.2