sane-dc25(5) SANE: „Scanner Access Now Easy” sane-dc25(5)

sane-dc25 - controlor SANE pentru aparatele foto digitale Kodak DC20/DC25

Biblioteca sane-dc25 implementează un controlor SANE (Scanner Access Now Easy) care oferă acces la camerele Kodak DC20 și DC25. În prezent, a fost testat doar modelul DC25, dar, deoarece codul se bazează pe un program de interfață DC20, este probabil să funcționeze și pentru acest model.

Versiunea actuală a controlorului permite conectarea unei singure camere. Numele dispozitivului este întotdeauna "0".

Conținutul fișierului dc25.conf specifică portul serial și viteza de transmisie care trebuie utilizate. Viteza de transmisie în baud specifică rata maximă care trebuie utilizată în timpul descărcării imaginilor. (Camera este inițializată întotdeauna folosind 9600 baud, apoi trece la rata mai mare). Pe Pentium-ul meu de 90MHz, de obicei nu am probleme în a descărca la 115200 baud, atâta timp cât sistemul nu este excesiv de ocupat și fanionul „interrupt-unmask” este configurat în controlorul IDE (hdparm -u1). Ratele de baud suportate sunt: 9600, 19200, 38400, 57600 și 115200.

Linia „dumpinquiry” (descărcare la interogare) face ca unele informații despre cameră să fie afișate la ieșirea de eroare standard la pornire. Notă: Acest lucru nu este compatibil cu «saned», așa că asigurați-vă că nu aveți nicio linie „dumpinquiry” dacă utilizați «saned» (de exemplu, scanarea pe o mașină la distanță folosind o rețea).

Liniile goale și liniile care încep cu un semn „hash” (#) sunt ignorate. Un exemplu de fișier de configurare este prezentat mai jos:

port=/dev/ttyS0
# acesta este un comentariu
baud=115200
„dumpinquiry”

/etc/sane.d/dc25.conf
Fișierul de configurare al controlorului (a se vedea, de asemenea, descrierea SANE_CONFIG_DIR de mai jos).
/usr/lib/sane/libsane-dc25.a
Biblioteca statică care implementează acest controlor.
/usr/lib/sane/libsane-dc25.so
Biblioteca partajată care implementează acest controlor (prezentă pe sistemele care acceptă încărcare dinamică).

Această variabilă de mediu specifică lista de directoare care pot conține fișierul de configurare. Pe sistemele *NIX, directoarele sunt separate prin două puncte („:”), în cazul sistemelor OS/2, ele sunt separate prin punct și virgulă („;”). Dacă această variabilă nu este definită, fișierul de configurare este căutat în două directoare implicite: mai întâi, în directorul de lucru curent („.”) și apoi în /etc/sane.d. Dacă valoarea variabilei de mediu se termină cu caracterul separator de directoare, atunci directoarele implicite sunt căutate după directoarele specificate explicit. De exemplu, dacă se definește SANE_CONFIG_DIR la „/tmp/config:”, se vor căuta (în această ordine) directoarele tmp/config, . și /etc/sane.d.
Dacă biblioteca a fost compilată cu suportul de depanare activat, această variabilă de mediu controlează nivelul de depanare pentru acest controlor. O valoare de 128 solicită o ieșire de depanare extrem de abundentă; nivelurile mai mici reduc volumul de informații..

sane(7)

Peter Fales, dc25-devel@fales-lorenz.net.

Erorile/limitările cunoscute sunt:

Nu-mi dau seama cum să declanșez o reîncărcare a opțiunii în urma unei „scanări”. Acest lucru cauzează probleme atunci când se face o nouă fotografie, de exemplu, este posibil ca glisorul care este utilizat pentru a selecta fotografia din aparat să nu fie actualizat imediat.

Comentariile, sugestiile și întrebările mai generale despre interfețe sau SANE ar trebui să se adreseze listei de discuții SANE Developers (a se vedea http://www.sane-project.org/mailing-lists.html pentru detalii). Trebuie să fiți abonat la listă, în caz contrar mesajul dvs. nu va fi trimis abonaților.

Traducerea în limba română a acestui manual a fost creată de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă Nicio RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

11 iulie 2008