mren(1) General Commands Manual mren(1)

mren - redenumește un fișier MSDOS existent

Această pagină de manual a fost generată automat din documentația „texinfo” a «mtools» și este posibil să nu fie în întregime exactă sau completă. Pentru detalii, consultați sfârșitul acestei pagini de manual.

Comanda mren este utilizată pentru a redenumi sau a muta un fișier sau un subdirector MS-DOS existent. Sintaxa sa este:

mren [-voOsSrRA] fișier-sursă fișier-țintă

mren redenumește un fișier existent pe un sistem de fișiere MS-DOS.

În modul descriptiv-detaliat, Mren afișează noul nume de fișier în cazul în care numele furnizat nu este valid.

În cazul în care se utilizează prima sintaxă (un singur fișier sursă) și dacă numele țintă nu conține nici o bară oblică sau două puncte, fișierul (sau subdirectorul) este redenumit în același director, în loc să fie mutat în directorul curent mcd, așa cum ar fi cazul cu mmove. Spre deosebire de versiunea MS-DOS a REN, mren poate fi utilizat pentru redenumirea directoarelor.

Documentația texinfo de Mtools

Această pagină de manual a fost generată automat din documentația texinfo a „mtools”. Cu toate acestea, acest proces este doar aproximativ, iar unele elemente, cum ar fi referințele încrucișate, notele de subsol și indicii, se pierd în acest proces de conversie. Într-adevăr, aceste elemente nu au o reprezentare adecvată în formatul paginii de manual. În plus, nu toate informațiile au fost convertite în versiunea pentru pagina de manual. Prin urmare, vă sfătuiesc cu tărie să folosiți documentul texinfo original. Consultați sfârșitul acestei pagini de manual pentru instrucțiuni privind modul de vizualizare a documentului texinfo.

*   
Pentru a genera o copie imprimabilă din documentul texinfo, executați următoarele comenzi:

./configure; make dvi; dvips mtools.dvi

*   
Pentru a genera o copie html, executați:

./configure; make html

Un fișier html preconstruit poate fi găsit la adresa `http://www.gnu.org/software/mtools/manual/mtools.html'

*   
Pentru a genera o copie info (care poate fi răsfoită folosind modul info al lui emacs), executați:

./configure; make info

Documentul texinfo arată cel mai bine atunci când este imprimat sau în format html. Într-adevăr, în versiunea info, anumite exemple sunt greu de citit din cauza convențiilor de folosire a ghilimelelor utilizate în «info».

Traducerea în limba română a acestui manual a fost creată de Remus-Gabriel Chelu <remusgabriel.chelu@disroot.org>

Această traducere este documentație gratuită; citiți Licența publică generală GNU Versiunea 3 sau o versiune ulterioară cu privire la condiții privind drepturile de autor. NU se asumă Nicio RESPONSABILITATE.

Dacă găsiți erori în traducerea acestui manual, vă rugăm să trimiteți un e-mail la translation-team-ro@lists.sourceforge.net.

21 martie 2023 mtools-4.0.43